Stelian Ion intervine în privința drepturilor salariale ale grefierilor. Deși aceștia sunt angajați direcți ai instanțelor de judecată iar drepturile lor salariale sunt stabilite acolo. În consecință sindicatele se autosesizează.

Sindicatul National al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial a anuntat marti, 27 aprilie 2021, ca le va face plangere penala tuturor celor din MJ care le-au dat mailuri sefilor de CA-uri, cerandu-le mai mult sau mai putin voalat sa taie din banii destinati platii grefierilor si a celorlalti angajati. In acest sens Dicasterial a prezentat adrese trimise conducatorilor de instante atat de catre ministrul Justitiei, Stelian Ion, cat si de catre secretarul de stat din MJ Alexandru Paul Dimitriu si directoarea Ioana Serban.

SNGJ accentueaza ideea ca asa ceva este de neconceput, cata vreme grefierii au deja hotarari judecatoresti definitive prin care li sunt recunoscute drepturile salariale.

Se ridică întrebarea în ce măsură se poate discuta despre independența justiției respectiv separarea celor trei puteri în stat dacă actul de justiție devine condiționat de puterea financiară a guvernului?

Redăm aici sursa cu privire la protestul grefierilor din Timisoara cărora urmează a le fi tăiate salariile cu 15%: https://grefajudiciara.ro/informare-cu-privire-la-protestele-grefierilor-din-cadrul-ca-timisoara-si-instantelor-arondate/

Citește și: Stelian Ion a gafat. Urmează cercetări judecătorești reluate de la zero și greșeli de judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here