Chiar daca nu este mai creştin decât Papa, Irimie Emil Popa a fost uns consilier local de catre Emil Boc. Conferenţiarul are probleme in structurile de fonduri europene pe care le-a coordonat şi i-a verificat lucrarea de doctorat propriei asociate, Georgeta Ancuţa Span, iar unii ar zice ca relaţia dintre cei doi ar fi mai strânsa decât atât. Având in vedere ca este cercetat de POSDRU, dar şi in vizorul UBB pentru ilegalitaţile comise in procesul de doctorat, acesta ar putea fi eliminat din Consiliul Local.

Irimie Emil Popa a candidat din partea PSD, mai precis USL, la funcţia de deputat in colegiul 4 din Camera Deputaţilor. Deşi a strâns cele mai multe voturi in colegiu, Adrian Gurzau, contra-candidatul sau de la PDL a obţinut locul in Parlamentul României in urma redistribuirii. Irimie Emil Popa a crezut ca, cu ajutorul politizarii FSEGA, va reuşi sa câştige un loc de deputat, insa probabil suspiciunea ce a planat asupra lui şi posibila stare de incompatibilitate nu i-au determinat pe mai mulţi clujeni sa-l voteze incât sa inchida colegiul.
Conferenţiarul a facut parte din comisia doctorala a propriei asociate din cadrul societaţii Magic Account, Georgeta Ancuţa Span. Culmea este ca din aceeaşi comisie doctorala a facut parte şi decanul FSEGA, Dumitru Matiş, in a carui gaşca s-a integrat Irimie Popa. Monopolul fondurilor europene din FSEGA este deţinut de persoane imprietenite: Cristina Ciumaş, fostul candidat la funcţia de rector al UBB, Dumitru Matiş, actualmente şeful facultaţii, Razvan Nistor, fostul şef al alegerilor, şi ultimul, dar nu cel din urma, Irimie Emil Popa. Cu toţii se angajeaza in proiectele celorlalţi şi orele se aduna pâna când cercetarile vin peste UBB. O cercetare a fost din partea Ministerului Finanţelor, o alta din partea POSDRU şi surse din mediul academic spun ca aceste cercetari nu se vor opri aici.

Asociata, atât de apropriata

Minciuna are picioare scurte. Prietenia dintre Irimie Emil Popa şi asociata sa, Georgeta Ancuţa Şpan, nu poate fi ascunsa in faţa alegatorilor, aratam intr-un articol anterior. In timp ce nevasta lui Irimie Popa, Mirela Ramona Popa, trudeşte greu la Administraţia Fiscala pentru 29.867 lei, Irimie Popa se plimba cu asociata sa pe la Universitatea de Vest din Timişoara, dar o şi favorizeaza la FSEGA din cadrul UBB. Titlul tezei a fost “Fundamentarea raţionamentului profesional in auditul statutar”, iar prezentarea a avut loc pe 9 noiembrie 2012. Printre membrii comisiei de doctorat, in afara de asociatul sau Irimie Emil Popa, se numara decanul FSEGA, alaturi de care Georgeta Ancuţa Şpan este colega in proiectul pe fonduri europene al candidatului PSD, Eugen Ţurlea, şi Horia Neamţu, preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România. Dumitru Matiş este preşedintele comisiei de doctorat şi cel care nu ştie ce face colegul sau cu sub-alternul sau Georgeta Ancuţa Span. El a declarat pentru Gazeta de Cluj ca nu ştie nimic despre relaţia de afaceri dintre cei doi, iar comisia de doctorat a trecut prin centrul de doctorat de la UBB. Oare acolo sa fie aranjamentul?
Georgeta Ancuţa Span a ajuns sa fie angajata la FSEGA pe seama prieteniei cu acelaşi candidat incompatibil, Irimie Emil Popa.
Conducatorul de doctorat al asociatei incompatibilului este nimeni alta decât colega acesteia in cadrul altui proiect finanţat din fonduri europene, Tiron Tudor Adriana.

Bunul samaritean Irimie Popa lucreaza la 3 firme pe gratis

Irimie Emil Popa este un profesor la FSEGA care câştiga 273.330 lei pe an, nici mai mult nici mai puţin de 22.700 lei pe luna. Mai primeşte şi 3.666 de lei de la Casa de Ajutor Reciproc a UBB. Insa fondurile europene l-au ajutat sa creasca de la un mic afacerist din Baia Mare la unul mare in Cluj-Napoca. Având nevasta angajata la Finanţe, Irimie Emil Popa işi manageriaza cu buna ştiinţa firmele care lucreaza pe domeniul auditului şi cursurilor de contabilitate. Magic Account este una dintre societaţi, unde este asociat alaturi de Georgeta Ancuţa Span, iar anul trecut au realizat o cifra de afaceri de 15.653 lei. Niciunul dintre aceşti bani nu au ajuns in conturile lui Popa Irimie Emil, care nu a declarat nicio remuneraţie din cadrul firmei. O alta firma al carei administrator este acelaşi candidat este Morfeus SRL, societate din Baia Mare, in care este asociat cu Razvan Flaviu Marcus. In cadrul aceleiaşi societaţi a lucrat şi cea a carei lucrari de doctorat a evaluat-o, Georgeta Ancuţa Span. Societate a avut cifra de afaceri de 398.060 lei anul trecut, profit de 30.619 şi datorii de 24.890 lei. Nici din postura de administrator al acestei firme nu a declarat nicio remuneraţie. O alta societate deţinuta de Popa Irimie Emil impreuna cu Razvan Flaviu Marcus este Curs Conta, care a avut anul trecut o cifra de afaceri de 0 lei, profit de asemenea 0, iar datoriile sunt de 10.197 lei. O alta societate deţinuta anterior de Irimie Emil Popa este Publiart, in care acţionari mai erau Iustin Atanasiu Pop şi Floriş Cosmin Pop. Societatea nu a declarat venituri sau cheltuieli in ultimii ani.
Toate aceste firme din care Irimie Emil Popa nu ar câştiga niciun venit ridica un semn de suspiciune, care i-ar putea atrage cercetari din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. Conform legilor României, toate veniturile trebuie declarate in declaraţia de avere. “Venituri ale declarantului şi ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat (potrivit art. 41 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile şi completarile ulterioare)”, se arata in Legea 176.
Irimie Popa nu a avut niciun articol ISI in perioada 2005-2009.
Irimie Popa mai este in gaşca lui Adrian Inceu, cel care a dus primaria in preajma unui proces de 62 de milioane de euro din cauza gestionarii proaste a parteneriatului cu societatea Impact.

Contestatarul independent

Pe vremea când se dadea mare independent politic, Irimie Emil Popa contesta proiecte imobiliare. Inca din luna mai a anului 2007, moment in care a aflat ca in imediata apropiere a casei sale se vor ridica noi blocuri de apartamente cu şase şi noua etaje, el a inceput, de unul singur, lupta impotriva a ceea ce numeşte ”construirea haotica din Cluj”, arata un articol din presa locala din 2008.
”M-am saturat de acest macel imobiliar. Nu vreau ca nepoţii mei sa ma intrebe peste ani de ce in Cluj totul e construit haotic. Dintr-un oraş model, ne transformam intr-unul din Orient. Numai in Siria am mai vazut asemenea construcţii. De 13 luni ma lupt pentru anularea hotarârii Consiliului Local şi pe 30 iunie am primit raspunsul pe care il aşteptam. Nu sunt angrenat in niciun partid politic, reprezint doar bunul simţ al clujenilor”, a declarat la acea vreme Irimie.
Numitul Matiş, decanul de la FSEGA, este in mod intâmplator asociatul fostului ministru de Interne Ioan Rus. Cum ar fi ca social-democratul sa devina doctor al UBB sub conducerea de doctorat a lui Dumitru Matiş… Totuşi, Irimie Popa ramâne unul din cei 7,4 milioane de români, dar cu 7,39 milioane nu este asociat.

Lapuşan ii ţine spatele

Şeful PSD Cluj, Remus Lapuşan, il susţine pe candidatul incompatibil din UBB, Irimie Emil Popa. Deşi acesta este manager al proiectelor pe fonduri europene, nu şi-a declarat nicio ora in cadrul acestor proiecte la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). Pe de alta parte, nici Dumitru Matiş, prietenul sau, nu şi-a declarat nicio ora.

Mai multe persoane din conducerea universitaţii ne-au declarat ca doar managerul de proiect poate sa aiba informaţii despre proiectele celor de la FSEGA. Un fel de stat in stat. In acest caz, managerul de proiect este candidatul incompatibil Irimie Emil Popa. El nu şi-a declarat nicio ora la ITM, conform unor surse din apropierea inspectorilor muncii. Mai precis, el şi-a declarat doar o norma de opt ore la UBB, o norma de doua ore la UNIQA, unde şef este nimeni altul decât Remus Lapuşan, liderul PSD Cluj şi o norma de doua ore la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, unde a inceput cursurile din acest an.

47 de ore pe zi

Irimie Emil Popa este pastor. In credinţa sa ne miram cum de se poate ca un pastor sa divorţeze pentru o amanta pentru care ar fi facut servicii in afara legii. Ne miram cum de ar putea un om din UBB sa reuşeasca sa faca şmecherii pe fonduri europene. Atât el, cât şi Dumitru Matiş, ar fi cercetaţi de catre POSDRU pentru ca şi-ar fi declarat aproximativ 47 de ore pe zi in total. Culmea este ca orele nu sunt declarate la ITM, fapt ce ar putea fi mai mult decât fals in acte. Suntem curioşi daca cei de la DLAF vor veni din nou la UBB sa faca ordine.


Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.