La Cluj-Napoca, „febra de sîmbăta seara” face numeroase victime în fiecare weekend! Din mulţimea de agresiuni petrecute la sfârşitul săptămânii,  un capitol aparte este fără îndoială dedicat celor din localurile de noapte ale municipiului, alimentate din plin de „carne” nouă şi proaspătă – tineri plini de adrenalină care-şi consumă energia prin aceste localuri!  Şi, pentru că disputa verbală a dispărut aproape complet din limbajul românilor, singurul argument în susţinerea adevărului fiecăruia a rămas puterea suverană a pumnului!

Rupt în bătaie pentru un capac de hărtie igienică, la „After-Eight”!

Zoli este un tânăr înalt, în vârstă de 24 de ani, cu alură de sportiv şi faţă de om educat, domiciliat în Cluj-Napoca. Este însoţit la I.M.L.Cluj de tatăl său care veghează, tăcut, efectuarea preparativelor necesare consultului acestuia la cabinetul instituţiei medicale. Mărturiseşte Zoli, cu sinceritate, dar numai după ce se consultă pentru câteva secunde cu tatăl său: „În noaptea de sâmbătă spre duminică am mers cu nişte prieteni la clubul „After-Eight” din centrul Clujului, ca să petrecem nişte momente de neuitat. Şi aşa a şi fost, dar în sens negativ! Rămas singur, după ce prietenii mei au plecat, duminică dimineaţa, pe la ora 3.30 am intrat puţin în toaleta clubului şi am ridicat puţin mai brutal capacul dispozitivului de hârtie igienică, să văd dacă mai este hârtie – iar acesta s-a rupt. Imediat, a apărut un bodyguard, alarmat de sunetul produs de distrugerea capacului şi m-a întrebat dacă eu am l-am rupt. I-am răspuns afirmativ, oferindu-mă să-l plătesc pe loc. Curând a mai apărut un coleg de-al lui care, în momentul când am vrut să intru în sală m-a împins în pisoar, acolo unde nu sunt camere de supraveghere. Apoi, mi-a pus piedică şi m-a pus la pământ, începând să dea cu picioarele în mine, în timp ce primul doar privea. Eu, după ce am încasat o mulţime de picioare, pe tot trupul – nu replicasem deloc, deşi vedeţi că nu sunt chiar slăbuţ – l-am întrebat de ce a făcut-o şi l-am rugat, politicos, să cheme un şef. Atunci, turbat de furie, acesta m-a mai pocnit de câteva ori, cu pumnul, ca să fie tacâmul complet”. Necăjit, Zoli s-a dus acasă şi s-a culcat, însă s-a trezit cu o durere insuportabilă la cotul stâng, aşa că s-a deplasat la secţia de Urgenţă a Clinicii de Ortopedie. Acolo, medicii au constatat că avea o contuzie şi l-au îndrumat spre poliţie şi I.M.L. Cluj. Şi, deşi era duminică, a consultat un avocat , după care, în jurul orei 15.00 a mers la poliţie şi a făcut plângere pe numele bodyguardului, acuzându-l de abuz în serviciu. Este invitat între timp în cabinetul de consultaţii şi se întoarce la scurt timp cu un certificat în care legiştii i-au recomandat între 3 şi 4 zile de îngrijiri medicale. „Pentru gestul său deplasat cred că nu e cazul să-l iert pe bodyguard, mai ales că tot timpul am vorbit frumos cu el şi m-am arătat dispus să plătesc paguba pricinuită localului. De aceea o să merg împotriva lui până-n pânzele albe şi-o să-l determin să răspundă pentru fapta lui”, explică acesta înainte să părăsească instituţia.

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La nivelul Secţiei 1 Poliție se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de ,,purtare abuzivă”, în urma unei sesizări făcute de către un bărbat. Acesta a reclamat faptul că a fost agresat de către agenţii de securitate ai unui local public, în noaptea de 27.01.2019, în jurul orei 03:30 – 4:00”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Barurile de pe Piezişă, târâmul bătăilor ca-n filme!

După plecarea tânărului bătut la “After Eight”, la I.M.L îşi fac apariţia alte trei persoane agresate în noaptea de sâmbătă spre duminică: un cuplu şi un alt tânăr, separat de cazul lor, de data aceasta pe strada Piezişă! Strada Piezişă, o zonă extrem de periculoasă a Clujului, unde nu există noapte lăsată de la Dumnezeu care să nu se sfârşească printr-o “bătălie” de proporţii! Îl abordez pe Ciprian, un clujean în vârstă de 25 de ani, însoţit de prietena lui, bătută și ea cu acea ocazie! Mărturiseşte că în dimineaţa respectivă cei doi au fost victima unei situaţii absolut bizare, provocată de un tânăr tulburat de alcool. Detaliază el: “Duminică, pe la ora trei, un individ s-a lipit de grupul nostru de prieteni şi dansa cu tupeu în cercul nostru. Eu l-am rugat frumos să se retragă, la care acesta a sărit la mine să mă lovească. Aflată în apropiere, prietena mea a sărit ca să mă apere, însă individul a pocnit-o, fără menajamente, în plină figură! Apoi, conflictul s-a aplanat, n-am mai făcut nimic, însă când am ieşit din local ca să ne îndreptăm spre casă, ajunşi în stradă m-am trezit atacat, pur şi simplu, de câţiva tineri din grupul individului respectiv, cu el aflat în frunte. Am ieşit destul de şifonat, fiindcă mi-au dat câţiva pumi, fără să pot riposta în vreun fel”. Nu-şi încheie bine fraza şi cei doi sunt poftiţi în cabinetul de consultaţii, de unde se întorc, fiecare ţinând în mână un certificat cu o recomandare cuprinsă între 2 şi 3 zile de îngrijiri. Cu toate acestea, aceştia îmi mărturisesc, la plecare, că nu s-au decis deocamdată să facă sau nu plângere penală împotriva atacatorilor.

După ce-mi iau rămas bun de la cei doi mă îndrept spre celălalt tânăr agresat pe Piezişă. Acesta e un băiat de 18 ani, domiciliat într-o comună clujeană,  îndesat la trup şi extrem de independent – după felul “nervos” în care se manifestă. Are patru dinţi lipsă în gură şi o fractură de piramidă nazală şi-mi recunoaşte, fără nicio ezitare, că în dimineaţa zilei de duminică, 27 ianuarie, era bine “aghesmuit”. Culmea, agresarea lui a avut loc tot între orele 3.00 şi 4.00, ca şi-n cazul precedent şi s-a petrecut pe aceeaşi stradă Piezişă. Explică acesta: “Tocmai ieşisem din local şi, din greşeală, m-am frecat de unu` Paul, pe care-l ştiam dinainte. Am început să ne contrăm, prin vorbe. Fusesem în localuri diferite, deci nu avusesem clinciuri acolo, ci numai în stradă și a fost spontan. Cei din grupul meu mi-au strigat să-l las în pace, că-i amic de-al lor – iar eu i-am ascultat şi am dat să plec.  Moment când am fost atacat pe la spate de acesta. M-a distrus. Cu o serie de pumni m-a pus repede la pământ, după care a plecat mai departe ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. După ce mi-am mai revenit puţin m-am deplasat, pe picioare, la U.P.U., unde mi s-a acordat primul ajutor, ajungând curând la Chirurgie Maxilofacială, cu un dinte scos şi alţi trei fracturaţi pe jumătate, dar şi cu nasul rupt. Acum am venit să-mi scot certificat pentru că vreau să-l pedepsesc pe acest Paul, prea a fost brutal cu mine”! Intră în cabinetul de consultaţii şi, după câteva minute de şedere se întoarce ţinând în mână un certificat în care medicii i-au recomandat aproape trei săptămâni de îngrijiri. Apoi, împăturindu-l părăseşte instituţia clujeană, urmat îndeaproape de mama sa…    

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“Un tânăr în vârstă de 18 ani a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca-Secţia 6 Poliţie cu privire la faptul că, în noaptea de 27.01.2019, în jurul orei 03:00, în timp ce se afla pe strada Piezișă, a fost victima unei agresiuni. În cauză se efectuează verificări pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevazută de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Pompaş, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

Punctul de vedere al conducerii clubului After Eight

În data de 27.01 la ora 04:27 oamenii de ordine angajați al clubului nostru au intervenit în toaleta băieților auzind zgomote puternice. În urma intervenției au constatat că un individ a vandalizat una dintre toalete. Dupã ieșirea lui din cabină s-a iscat între ei o altercație verbală urmată de o îmbrâncire. S-a depus plângere atât împotriva angajaților noștri cât și împotriva individului în cauză. Luni vor fi transmise către poliție înregistrările video și documentele solicitate după care se va decide cine a greșit.


4 COMENTARII

  1. L-ati vrut pe Mircione inspector sef IPJ Cluj.Sa vedeti ce dreptate va face, agresorii vor fi sanctificati si le vor fi prezentate scuze de catre victima.

  2. Zoli ești un pericol pubilc … Tu nu te uiţi in firmare cum ai vandalizat toaleta ? Comportamentul tau e din cauza alcoolului si a drogurilor cu siguranță …Nu cred că bodyguarzi te-au bătut tu singur te ai lovit la mână când ai spart toaleta …

  3. zoli draga, hartia nu da inapoi, nu e asa??? Si la cat de prost pari in filmare cu siguranta i-ai injurat, scuipat, si dupa ai facut pe nevinovatul. Si dupa ce ai luat-o peste bot pentru ca ai fost tare in clanta, tot tu esti victima.:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here