Cartelurile de droguri continuă să zguduie Mexicul prin crimele săvârșite cu sânge rece asupra persoanelor nevinovate.

Aranza Ramos a fost găsită moartă cu mai multe răni prin împuşcare, după ce a fost luată din casa ei din Ortiz, Mexic. Trupul femeii a fost găsit pe trotuar, nu departe de casa ei. Tânăra, mămica unui copil, ar fi fost ucisă după ce a dat peste un loc unde au avut loc ucideri în masă legat de cartelurile locale de droguri, în timp ce îl căuta pe soțul dispărut, susțin grupurile locale de caritate.

Soțul lui Aranza este unul dintre 87.000 de oameni dispăruți din 2006, când președintele de atunci, Felipe Calderon, a dus un război împotriva atotputernicelor carteluri aflate în Mexic.

O dispariţie şi o moarte misterioasă

Mexicul a fost afectat de violența bandelor de zeci de ani și în unele zone a fost nevoia de protecţia armatei.

În ziua în care a murit, Aranza a postat un mesaj emoţionant pe un grup de persoane dispărute pe Facebook, în încercarea disperată de a da de soţul său, Bryan Omar Celaya.

„Familia şi prieteni, mă puteţi ajuta să distribui fotografia lui Bryan încă o dată şi să vă rog să ne rugăm pentru el. Vă mulţumesc din suflet! Vă mulţumesc foarte mult! Te vom găsi iubirea mea, mai aşteaptă-mă puţin!”

Potrivit presei, o maşină a oprit în faţa casei femeii, pe 15 iulie, şi doi oameni au ieşit şi şi-au făcut drum spre casa ei. Câteva minute mai târziu, trupul său a fost găsit la intrarea în zona în care locuia. Procurorul general a declarat că „se va face dreptate pentru Aranza”. “Este crud să privezi o femeie de viaţă, doar pentru că îşi căuta soţul dispărut”.

Un grup din care Aranza făcea parte susţine că femeia a fost ucisă după ce a descoperit un mormânt unde au avut loc ucideri în masă. „Suntem indignaţi şi disperaţi că noi, cei care căutăm, riscăm să fim ucişi”, spune grupul. Cercetările continuă.


sursa: observatornews.ro

Citește și: Și-a ucis iubita, a pus-o pe bancheta din spate, și-a tăiat gâtul și a plecat la plimbare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here