Femeia din Dolj care și-a omorât băiețelul de trei ani pentru că era „diavolul” nu va face nicio zi de închisoare deoarece nu a avut discernământ în momentul în care a comis crima. Asta susțin medicii legiști de la Institutul „Mina Minovici” care au finalizat expertiza psihiatrică a Irinei Ina Pleșa.

Procurorii au cerut ca Irina Ina Pleșa, în vârstă de 33 de ani, să fie supusă unei expertize psihiatrice. Medicii legiști de la Institutul Mina Minovici au stabilit că femeia nu a avut discernământ atunci când a comis fapta. Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanței ca Irina Ina Pleșa să fie internată într-un spital de specialitate, solicitarea fiind aprobată de Tribunalul Dolj, notează observator.tv.

Eliberată din arest la sfârșitul lunii august, femeia a fost acuzată de comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 22 spre 23 iulie, în timp ce se afla în vizită la părinți în comuna Unirea, femeia și-a sugrumat băiețelul de trei ani, cu care mersese la culcare.  Soțul femeii dormea în altă cameră, împreună cu ceilalți doi copii ai lor, un băiat de opt ani şi o fetiţă de un an şi două luni.

Mai apoi, femeia le-a mărturisit procurorilor că s-a trezit din somn și și-a sugrumat băiatul de trei ani deoarece a crezut că este diavolul.

Femeia de 33 de ani era angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, iar în momentul comiterii faptei se afla în concediu pentru îngrijirea celui de-al treilea copil.

Pe 23 iulie, Pleșa a fost reţinută pentru omor împotriva unui membru al familiei, fiind plasată ulterior în arest preventiv pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here