Tribunalul Cluj a condamnat-o pe Georgeta Covaci, femeia din Cluj care a încercat să mituiască un polițist cu un porc și 10.000 de lei pentru a-i scăpa fiul de o cercetare penală a fost condamnată cu suspendare iar suma de 11.000 de lei a fost confiscată.

”Condamnă pe inculpata: Covaci Georgeta, fără antecedente penale, necăsătorită, la pedeapsa de: 2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, prev. de art. 290 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 396 al.10 C.pr.pen. În baza art. 91 Cod Penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod Penal. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii – în cadrul Primăriei Gherla sau a Protopopiatului Ortodox Gherla, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare”, arată o parte din soluția pe scurt a instanței.

Potrivit IPJ cluj, ”inculpata, în mod repetat, în intervalul 3.10 – 10.10.2019, a promis agentului de poliție din cadrul IPJ Cluj – Secția 7 Poliție Rurală Gherla suma de 10.000 de lei și alte foloase, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu sau pentru a le întârzia cu privire la instrumentarea unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, în care efectua acte de cercetare penală, astfel încât să ajute copiii inculpatei să evite starea de arest preventiv ori cea de detenție sau chiar răspunderea penală”, precizează Poliția Cluj.

Polițistul pe care a încercat să îl mituiască

Ministerul Afacerilor Interne i-a dedicat polițistului de la Bonțida o postare cu ocazia Zilei Anticorupție. Cei de la MAI au publicat dialogul dintre șpăgara Georgeta Covaci și Loredan Pădureț, șeful de post din Bonțida.

Georgeta Covaci: Șefule, de ieri vreau să dau de tine. Să știi că ai de la mine 10.000 de lei.

Polițist: Păi, de ce?

Georgeta Covaci: Fă-mi scăpați băieții, șefule, că poți.

Polițist: Păi, nu prea pot. Eu am găsit-o pe fata răpită și sechestrată de băieții tăi. Cum crezi că aș putea să-i spun că acești ticăloși au scăpat?

Georgeta Covaci:Lasă, șefule, că o convingi tu să-și retragă plângerea. Vrei să te învăț eu cum?

Polițist: Nu! Dar vreau să ieși acum din birou și să nu mai apari vreodată cu așa ceva.

Georgeta Covaci:E prea puțin, șefule? Spune că mai pun…

Polițist: Mai bine pune mâna pe ușă și ieși.

Georgeta Covaci: Eu plec acum, dar să știi că mâine revin. Și o să revin până te răzgândești.

Imediat ce femeia a ieșit din birou, Loredan și-a anunțat șeful direct despre toată povestea. Au căzut de acord să-i informeze pe cei de la Direcția Generală Anticorupție cu ajutorul cărora să se facă flagrantul. După o săptămână, femeia era trimisă în judecată pentru dare de mită.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here