Andreea, o viitoare mămică în vârstă de 27 de ani a trecut sâmbătă, 28 iulie, prin încercarea vieţii sale. După ce cumpărase un tort dintr-un magazin de pe Calea Floreşti, din cartierul Mănăştur, aceasta s-a trezit atacată de un necunoscut şi lovită brutal, fără vreun motiv, cu piciorul în burtă. Mărturiseşte că şansa ei şi a fătului a constat în faptul că individul a lovit în partea laterală a burţii, la doar câţiva centimetri de capul copilului, altminteri fătul ar fi fost ucis pe loc. Femeia se consideră o mare ghinionistă: a mai fost victimă, în ianuarie, a unui atac al unui necunoscut, tot în cartier, care i-a rupt câteva coaste şi a încercat s-o stranguleze – iar poliţia nu l-a descoperit nici până astăzi pe făptaş…

 

Tânăra femeie, însoţită de soţul ei care o ţine de mână, proteguitor, coboară încet scările spre cabineul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Se aşează apoi pe o banchetă, în timp ce soţul ei completează formularul şi apoi plăteşte taxa de 38 de lei, operaţiuni necesare pentru ca femeia să fie examinată de către medicii legişti. Întrebată de subsemnatul în legătură cu natura problemei care a adus-o la această instituţie medicală, aceasta-mi răspunde fără şovăire: “Sâmbătă am ieşit din magazinul “Pralina” de pe Calea Floreşti, cu un tort în mână şi mă îndreptam spre casă, fiindcă locuiesc în apropiere. Am ajuns în faţă la “Casino – Infinity”, când a apărut în faţa mea un bărbat de circa treizeci de ani şi mi-a dat un picior în tort, după care a dat să treacă. Eu m-am întors şi l-am întrebat de ce mă loveşte, la care el, drept răspuns, mi-a mai ars un picior, tare, de data asta în burtă. În partea laterală  a ei, iar eu am aflat mai târziu, de la doctorul de la U.P.U., că am fost norocoasă fiindcă în cazul în care individul mă lovea frontal – sau cu zece centimetri mai spre centru – îmi omora precis copilul”. După ce a rămas câteva minute, descumpănită, femeia povesteşte că a avut puterea să anunţe poliţia iar oamenii legii sosiţi rapid la faţa locului au chemat o ambulanţă. Apoi aceştia au început să cutreiere localurile din zonă, după ce un martor ocular le-a spus că individul e un neisprăvit fără minte, care-şi face veacul pe Calea Floreşti, dar nu au reuşit să-l găsească. “Şi-n ianuarie, când a fost strangulată şi i s-au rupt coastele, poliţiştii au întrebat-o dacă a reuşit să-i facă atacatorului o poză”, intervine, îngrijorat, soţul femeii. Femeia relatează mai departe că în continuare a ajuns la U.P.U., unde i s-au făcut explorări amănunţite iar medicii au constatat că din fericire, la o primă vedere, copilul nu a fost afectat de lovitura necunoscutului. Cu toate acestea, au inclus sarcina femeii în categoria celor cu risc. Andreea este poftită curând în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce după câteva minute cu un certificat în care medicii i-au recomandat între trei şi patru zile de îngrijiri medicale.

“La Secţia 4 Poliţie a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în urma unei sesizări făcute de către o femeie care a reclamat faptul că a fost agresată. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a stării de fapt, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here