Festivalul de cultură Temps dImage nu se va ma ține de acum înainte pentru că, potrivit organizatorilor, nu mai sunt fonduri. Autoritățile locale preferă să sponsorizeze alt gen de festivaluri în pofida celor culturale.

Astfel, a zecea ediție a festivalului Temps d’Images este și ultima În perioada 5-12 noiembrie, clujenii vor putea participa la zeci de spectacole în cadrul unuia dintre cele mai longevive și iubite festivaluri din oraș. Artistul asociat din acest an este regizorul Radu Jude, scrie Clujul Cultural.

”Este ultima ediție a festivalului. Ne-am hotărât ca a zecea să fie ultima. Cred că o să încheiem rotund. Am lucrat mult în anii aceștia, cred că am făcut treabă bună, dar decizia vine în urma faptului că în ciuda faptului că am făcut toate eforturile să fim o platformă stabilă cu legături internaționale importante, eforturile noastre trebuie să fie dublate de partenerii care finanțează evenimentele culturale din România. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Asta este. Oricum în fiecare an o luăm de la zero. Anul viitorul o vom lua de la zero, dar în alte direcții”, a declarat Miki Braniște, directorul festivalului.

Primăria Cluj-Napoca a finanțat festivalul în fiecare an, dar banii nu sunt de ajuns. Consiliul Județean a sprijinit festivalul cu 3000 de lei. Anul trecut, bugetul festivalului a fost de 300.000 de lei, dar acum a scăzut la 200.000. Primăria a alocat 70.000 de lei, iar mulți bani au venit dintr-o campanie de crowdfunding.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here