Procesul în care patroana fostului club Nana este cercetată pentru proxenetism a început marţi, 23 martie, la Tribunalul Cluj. Cele două părţi vătămate nu s-au prezentat la primul termen, iar una dintre ele, Victoria Ciupe, nu are încă avocat, motiv pentru care termenul a fost amânat pentru 20 aprilie.
Avocatul Nataliei Horja, fostă Strechi, a cerut amânarea procesului şi desecretizarea volumului II din dosar la care nu a avut acces până acum. Procurorii au făcut secret acest volum care conţine interceptările convorbirilor telefonice. Aceste convorbiri telefonice conţin şi conversaţii ale unor magistraţi cu patroana de la Nana Club, pe care procurorii au uitat să le „taie” atunci când au trimis dosarul, aşa cum au făcut cu unele declaraţii. Prin urmare, era mai simplu să secretizeze pur şi simplu dosarul, făcându-l inaccesibil presei şi apărării.
La ieşirea din sala de judecată, Natalia Strechi a declarat că este nevinovată şi nu le-a obligat pe fete să se prostitueze. De asemenea, întrebată despre faptul că cele doua fete care au depus plângere nu s-au prezentat, aceasta a afirmat “ Trageţi voi concluzia de ce nu s-au prezentat! Nu ştiu de ce nu au venit fetele. Nu le-am obligat. Nu era niciun bordel clandestin. Toţi martorii declară că nu era”. Ea a cerut ca la proces să fie prezente toate probele, deoarece acestea nu o incriminează.
Natalia Strechi este acuzată că a racolat 40 de fete care să întreţină relaţii sexuale cu clientela localului Nana Club de pe strada Baba Novac, pe care l-a deţinut. Procurorii susţin că aceşti clienţi erau aleşi „din rândul oamenilor de afaceri şi al persoanelor publice din Cluj”. Localul şi-a limitat clientela exclusiv la persoane care prezentau cartea de vizită a patroanei, iar preţurile pentru băutură variau între 100 şi 300 de lei, informează ZIUA de Cluj. Printre numele menţionate de fete la DIICOT se numără Petru Călian, Tiberiu Bălan sau Ionuţ Iftimoaie.
Avocatul uneia dintre fete a cerut ca prezenţa acesteia să nu fie necesară la fiecare înfăţişare, iar celeilalte i s-a emis cerere pentru un avocat din oficiu la Baroul Cluj. De asemenea, procurorii au precizat că şase dintre fetele de la Nana Club erau minore. Motiv pentru care aceştia au cerut ca procesul să se desfăşoare cu porţile închise, însă magistraţii au hotărât ca această decizie să fie luată abia la termenul următor. În judeţul Cluj nu a avut loc nici o şedinţă de judecată cu porţile închise de la revoluţie încoace. Singurul motiv valid pentru o asemenea decizie ar fi ameninţarea siguranţei naţionale. Cum aici nu este cazul, iar fetele de la Nana Club nu mai sunt astăzi minore, nu există nici un argument care să stea în picioare pentru ca şedinţele să se desfăşoare cu porţile închise.
Diana Gabor
Fetele de la Nana Club, absente la tribunal
Procesul Nana Club a început marţi la Cluj, însă primul termen a fost amânat deoarece fetele care au depus plângerea nu s-au prezentat, iar una dintre ele nu are avocat. Avocatul apărării a cerut desecretizarea volumului din dosar ce conţine înregistrările convorbirilor, iar procurorii şi-au motivat cererea de desfăşurare a procesului cu uşile închise cu faptul că unele din fetele de la club erau minore.