Testul de gripa cu rezultat pe loc, acum la Avanta

O fetiță de șapte luni, din Bistrița, a murit din cauza gripei, după ce a fost transferată la o clinică din Cluj-Napoca.

„În luna ianuarie 2023 am avut 4.823 de pacienți cu infecții acute a căilor respiratorii superioare – din care un deces; 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces; 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces”, a anunţat Anca Andrițoiu, directorul DSP Bistrița- Năsăud.

Conform acesteia, majoritatea deceselor s-au înregistrat la persoane peste 65 de ani, care aveau și alte afecțiuni. Au existat însă şi trei excepții de vârstă.

„E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj.

La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni.

Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză”, a explicat șefa DSP Bistrița- Năsăud.

Citește și: Pensiunea Lara din Valea Ierii, supranumită și „Nestemata Munților Apuseni”, se vinde cu 4,4 milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here