Elias Dairatani

Conform evz.ro, un judecător de la Tribunalul Cluj a dispus, miercuri, după amiaza, arestarea unui grup de clujeni, care au fost acuzați că fac parte dintr-un grup de criminalitate organizată. Respectivele persoane vindeau substanțe cu efect psihotrop, substanțe care au efect similar cel al drogurilor.

Astfel, judecătorul a dispus arestarea lui Elias (foto) și Ibrahim Dairatani, Adrian Făgădar, Marius și Imre Kallo, Daniel Mara, Claudiu Otvoș, Costel Penciuc, Marian Suciu și Adrian Veber. Frații Dairatanii sunt fiii unei cunoscute avocate din Baroul Cluj, Monica Dairatani.

Pe pagina de Facebook a lui Elias Dairatani, acesta a scris că luptă împotriva drogurilor. Polițiștii clujeni de la Brigada de Crimă Organizată Cluj au organizat o acțiune, în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a celor implicate în această rețea.

”La data de 11.04.2017, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, au efectuat un număr 19 percheziții domiciliare pe raza judeţului Cluj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din mai mulţi suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive”, se arată în comunicatul DIICOT.

Polițiștii susțin că în perioada 2016 – 2017, pe raza municipiului Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire şi plasare pe piaţa de consumatori a unor substanţe cunoscute generic sub denumirea de „substanţe etnobotanice”, al cărei principal scop era obţinerea unui profit material substanţial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piaţă, ambalarea, transportarea, manipularea şi stocarea – depozitarea de substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată cantitatea de circa 3 kilograme de substanţe psihoactive, 50 de plicuri cu substanţe psihoactive, trei cântare şi instrumente de consum, precum şi sumele în cuantum de 20.210 lei, 2.305 euro şi 20 de lire sterline.

Respectivul praf se vinde cu prețuri între 30-50 de lei, profitul traficanților fiind dublu. Praful era adus din China, prin intermediul poștei, având ca destinatar, de regulă, unul dintre membrii rețelei.

4 COMENTARII

  1. Legalizati(Dezincriminati) iarba odata si nu o sa mai cumpere nimeni asemenea prostii, si bani aia care ajung in masini scumpe la baietii destepti fara nici o taxa mai bine ar ajunge la stat, lumea o sa se drogheze intotdeauna asa ca incercati sa intelegeti ca mai bine taxam asa ceva decat sa ne coste bani sa urmarim o planta… Am interzis Marijuana pentru ca asa au spus americani acum cateva zeci de ani acum ei au legalizatm, canada tocmai a anuntat ca vrea sa faca la fel, spania portugalia olanda germania elvetia suedia, si multe alte tari nu au avut nimic de pierdut din dezincriminarea consumului pentru ca asa se poate controla asta la fel ca si alcoolul dar daca e ilegala nu stie nimeni nimic.. si noi inca umplem puscariile aiurea si hoti umbla liberi pe strada…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here