Asociația Pro Infrastructură a prezentat în premieră o filmare aeriană cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3 Transilvania, fiind primul sector de autostradă contractat în județul Sălaj.

”Deși acest segment de autostradă de 12,2 km a fost adjudecat de UMB pentru 680 de milioane de lei în iunie 2020, lucrările nu vor începe în acest an, deoarece Ministerul Transporturilor și CNAIR nu au reușit să lanseze procedurile pentru realizarea exproprierilor necesare.Se observă în filmare relieful extrem de dificil și pe alocuri accidentat, cu alunecări de teren active și zone mlăștinoase ce ascund posibile izvoare subterane. Toate aceste elemente fac din acest sector unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România.

Solicităm ministrului Bode și celorlalți decidenți din Ministerul Transporturilor și din CNAIR:

1. să urgenteze realizarea exproprierilor,

2. să deblocheze și să finalizeze licitația pentru realizarea documentațiilor cadastrale aferente terenurilor afectate de autostradă și

3. să întreprindă toate demersurile necesare către Ministerul Apelor și Pădurilor pentru scoaterea din circuitul forestier a suprafețelor împădurite de pe traseu”, arată Asociația Pro Infrastructură.

Vă prezentăm în premieră o filmare aeriană cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3…

Posted by Asociația Pro Infrastructură on Wednesday, September 2, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here