Intreaga opinie publica a fost socata dupa ce un tanar a fost atacat cu cutitul, in spatiu public, agresorii fiind ulterior identificati la scurt timp. Este vorba despre agresiunea  care a avut loc in cursul saptamanii trecute in barul Seven din Groapa Marasti, unde Rares Iosif a fost injunghiat in vazul tuturor de catre mai multi indivizi care au intrat in local cu intentia clara de a-l taia.

Si mai interesanta a fost decizia procurorilor care au instrumentat dosarul de a-l retine initial pe unul dintre atacatori, doar ca apoi impotriva acestuia sa dispuna masura controlului judiciar, in conditiile in care toata lumea se astepta la o propunere de arest preventiv.

Cu privire la aceasta decizie, reprezentantii parchetului au precizat ca nu se impunea arestarea preventiva pentru ca incadrarea juridica a faptei face imposibila luarea celei mai grele masuri preventive.

”Având în vedere încadrarea juridică dată faptelor imputate inculpatului, respectiv limitele de pedeapsă prevăzute de lege pentru comiterea acestora (având maximul special al pedepsei cu închisoarea mai mic de 5 ani), precum și condițiile prevăzute de lege pentru dispunerea măsurilor preventive privative de libertate (arestul la domiciliu și arestarea preventivă), se constată că în lipsa incidenței unuia dintre cazurile prevăzute în art. 223 alin. 1 lit. a)-d) C.pr.pen., nu se poate dispune luarea acestor măsuri preventive”, arataul reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoriei Cluj, citati de clujust.ro

Dupa o asemenea motivare, ramane sa ne intrebam ce fapta mai odioasa decat o injunghiere clara, comisa cu intentie, intr-un spatiu public, de catre mai multe persoane trebuie comisa pentru ca faptuitorii sa fie arestati?

Din imaginile de mai jos, obtinute in exclusivitate de catre cotidianul Buna Ziua Cluj, se poate observa cat se poate de clar faptul ca agresorii au venit cu un taxi, au oprit fix in fata localului, semn ca stiau ca victima se afla inauntru, si au navalit direct si fara nicio ezitare inauntru, lovindu-l pe Rares Iosif cu cutitul de indata ce s-a deschis usa.

 

Tot din filmare se poate observa ca in altercatia produsa puteau cadea victime si alte persoane, in local aflandu-se intamplator si o femeie.

Sursa: bzc.ro

2 COMENTARII

  1. procurorii cer arest preventiv – si inca la modul isteric – doar pentru groaznica acuzatie de abuz in serviciu; restul infractiunilor, cum ar fi un banal atac cu arma alba, li se par flecustete

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here