Un adolescent de 16 ani din judeţul Iaşi va fi judecat pentru omor după ce a ucis în bătaie un consătean de 57 de ani. Puştiul a fost filmat de o cameră de supraveghere în timp ce a agresat victima, el fiind ajutat de un alt copil, de 13 ani, care nu răspunde penal.

Ştefan Popa se află în prezent încarcerat în centrul de detenţie de la Tichileşti, judeţul Brăila, iar magistraţii au stabilit că el va fi judecat la Iaşi în perioada următoare. Minorul este acuzat că, pe 14 octombrie 2018, alături de un amic, l-a lovit pe Teodor Alexuc, victima murind din cauza loviturilor.

Adolescentul şi amicul său de 13 ani se aflau, în ziua respectivă, pe terasa unui bar din Vâlcele. Ambii consumaseră alcool, la fel ca şi victima, care se afla în stare de ebrietate. În jurul orei 17.00, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale barului, Popa merge la masa la care se afla Alexuc şi începe să îl lovească pe acesta cu picioarele şi pumnii în cap şi corp. Puştiul de 13 ani vine şi el, la un moment dat, să dea în Alexuc, procurorii concluzionând că el e cel care a sustras cei 10 lei din buzunarul victimei.

Minorii au împărţit banii după ce l-au lovit pe Alexuc. După câteva minute în care l-a bătut crunt pe Alexuc, adolescentul s-a potolit, iar victima a mers la casa sa, situată la câţiva metri de bar. „Ulterior, inculpatul minor a intrat fără drept în curtea locuinţei victimei, unde i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, până la aducerea victimei în stare de inconştienţă“, au precizat procurorii. Complicele lui Popa nu a putut fi tras la răspundere din cauza vârstei de sub 14 ani. 

Vezi video pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here