Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a obţinut, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, noi fonduri europene pentru consolidarea capacităţii unităţii sanitare în gestionarea crizei sanitare COVID-19, conform unui comunicat de presă.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a declarat: „E îmbucurător faptul că am câştigat această nouă finanţare europeană ce va contribui direct la diminuarea riscului de contaminare şi la limitarea răspândirii virusului. Noile aparaturi şi echipamente de protecţie vor sprijini medicii în furnizarea celor mai bune servicii, asigurând, totodată, protecţia personalului medical şi a pacienţilor.”

Contractul de finanţare recent semnat prevede achiziţionarea a nu mai puţin de 10 aparate medicale, inclusiv de testare moleculară COVID-19, care vor intra în dotarea Laboratorului instituţiei spitaliceşti, precum şi a 152.400 de echipamente de protecţie, care vor asigura necesarul până în luna aprilie 2021. Valoarea dotărilor de care urmează să beneficieze Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, este de 2.360.962,92 de lei.

Având în vedere urgenţa achiziţionării acestora, forul administrativ judeţean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperaţi de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect finanţat prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here