Omul de afaceri clujean Nelu Varga, finanțatorul din umbră al echipei de fotbal CFR Cluj, s-a asociat strategic cu Vasile Albulescu, prieten din copilărie cu Sorin Grindeanu fost premier al României. Albulescu a fost co-acționar în cadrul firmei care l-a angajat pe actualul premier Ludovic Orban. Firma în care Varga și Albulescu sunt acționari, SC Formin, a câștigat contracte în valoare de aproape 20 de milioane de lei. De asemenea, compania a primit permisiunea de exploatare a mai multe zăcăminte strategice din România.

Nelu Varga, finanțatorul echipei CFR Cluj, și Albulescu Vasile Sebastian, un om de afaceri din Caransebeș, sunt acționari la firma Formin.

De la instituțiile publice din Timișoara, compania Formin a câștigat contracte în valoare de  peste 3.8 milioane de lei, fără TVA, iar la nivel național societatea a câștigat licitații în valoare de 15 milioane de lei, fără TVA.

Albulescu a fost acționarul majoritar al firmei Revicond Canaltech SRL, societatea care l-a angajat pe actualul premier Ludovic Orban. Ulterior, Albulescu a transferat acțiunile pe care le avea la Revicond către firma Terebro Production SRL, unde are calitatea de acționar.

Anul trecut, premierul Ludovic Orban a câștigat, potrivit declarației de avere, 28.356 de lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Rîciu – judeţul Mureş.

Ulterior, firma Terebro a cesionat acțiunile către Boca Daniel Ioan, un om de afaceri din Mureș care face parte din cercul de apropiați de-ai premierului, și  GHANEM SAID, cetăţean italian, născut în Liban, cu reşedinţa în Timişoara.

De menționat este faptul că multe dintre contractele primite de firma Formin sunt venite din Timișoara.

Firma SC Formin SA are și o licență de exploatare în patrulaterul aurifer al Munților Apuseni pentru o zonă cu o suprafață de 26.678 de mp. Varga și Albulescu mai sunt pe cale să obțină și licența de exploatare a nămolului terapeutic de la Techirghiol, obiectiv aflat sub protecția UNESCO.

Vasile Albulescu este fost coleg de clasă și partener de afaceri al fostului premier PSD Sorin Grindeanu, actualul șef al ANCOM și unul dintre ”oamenii” Serviciilor. În 5 februarie 2015, Sorin Grindeanu, la aceea vreme ministrul comunicațiilor în Guvernul Ponta, a acordat un interviu site-ului Press Alert din Timișoara în contextul în care izbucnise scandalul Elena Udrea-SRI-DNA. Întreaga emisiune este o pledoarie a lui Sorin Grindeanu în favoarea SRI.

Părtaș cu Hrebenciuc, dar achitat

Clujeanul Nelu Varga a fost implicat în dosarul retrocedărilor frauduloase de păduri, alături de Viorel Hrebenciuc, dar a fost achitat de acuzații în dosarul în care Hrebenciuc a fost condamnat.

Împreună cu omul de afaceri turdean, Costel Călugăr, ar fi cumpărat drepturile litigioase de la moștenitorul Vlad Sturdza. În 2006, Elie Vlad Sturdza, un strănepot al lui Dimitrie Ghica, a cerut în instanță retrocedarea a mai multe mii de hectare pe motivul că terenurile ar fi fost luate abuziv de Statul Român în perioada comunistă. Instanțele din Bacău i-au respins cererea pe motiv că Sturdza nu ar avea calitatea de moștenitor. Însă, procesul a fost strămutat. La Tribunalul Covasna, unde statul a pierdut procesul, Direcția Silvică Bacău a fost reprezentată de casa de avocatură „Stoica și Asociații”, după ce, în primele trei instanțe, statul a fost reprezentat de proprii juriști. Cealaltă parte a fost reprezentată în instanță de deputatul PSD de Brașov, Ioan Adam.

La doar câteva luni după decizia Tribunalului, moșia Ghica a fost promisă spre vânzare societății Prokon Hit Timber, care se angaja să plătească în schimbul ei 140 de milioane de euro. Doar că, potrivit documentelor, vânzătorul nu este moștenitorul Elie Vlad Sturdza, ci doi procuratori, clujenii Varga Ioan Gheorghe și Călugăr Daniel Constantin, care, cel mai probabil, au cumpărat titlurile de proprietate de la Sturza. Cei doi s-au angajat printr-un precontract ca, timp de doi ani, să nu înstrăineze altcuiva cele 43 de mii de hectare. Cu toate acestea, cei doi au încheiat un contract cu o companie germană aflată în grupul HIT Holzindustrie Torgau OHG.

Nelu Varga implicat în afacerea imobiliară Maurer din Piața Abator

Finanțatorul CFR Cluj este implicat, prin intermediul unui om de afaceri clujean în proiectul imobiliar din Piața Abator a fost demarat de Arpad Paszkany. După obținerea autorizațiilor, proiectul a fost cumpărat de milionarul clujean Stefan Gadola, unul dintre acționarii Energobit, și acum a ajuns să fie dezvoltat de Simon Maurer, prin intermediul firmei Maurer Imobiliare. În această afacere, alături de Maurer figurează și Marian Băgăcean, proxy-ul lui Nelu Varga, finanțatorul din umbră al echipei de fotbal CFR Cluj.

”Subsemnatul Băgăcean Vasile-Marian, cetățean român (…), în calitate de asociat unic deținând 100% capitalul Social al NEVA TOWER RESIDENCE – S.R.L., o societate înființată și care funcționează în conformitate cu legislația din România, cu sediul social în România, jud. Cluj, mun. Cluj-Napoca, str. Ploiești nr. 17-19, (…) și subscrisa 2. MAURER IMOBILIARE – S.A., o societate (…), legal reprezentată de dl Creța Marius-Nelu – Administrator, în calitate de invitat și viitor asociat al Societății, având în vedere:
– Contractul de Asociere din data de 1.11.2018 încheiat printre alții de dl Băgăcean Marian și Maurer Imobiliare având ca obiect dezvoltarea de către Societate pe terenul situat în România, mun. Cluj – Napoca, Piața Abator nr. 1, în suprafață de 2.160 m.p.,(…), a unui proiectul imobiliar rezidential si comercial „Proiectul”. (…) Se aprobă prin prezenta cesiunea, la valoarea nominală, de către asociatul MAURER IMOBILIARE – S.A. către asociatul BĂGĂCEAN VASILE-MARIAN, a unui număr de 62 de părți sociale ale Societății, având o valoare nominală de 10 lei fiecare și o valoare nominală totală de 620 lei. (…) DI BĂGĂCEAN VASILE-MARIAN deține 152 de părți sociale, având o valoare nominală de 10 lei fiecare și o valoare nominală totală de 1.520 lei, b) Dl MAURER SIMON-ANDREAS deține 248 de părți sociale, având o valoare nominală de 10 lei fiecare și o valoare nominală totală de 2.480 lei. Participarea la beneficii și pierderi a asociaților Societății este următoarea: a) Dl BĂGĂCEAN VASILE-MARIAN participă la beneficiile și pierderile Societății în proporție de 38%; b) DI MAURER SIMON-ANDREAS participă la beneficiile și pierderile Societății în proporție de 62%”, se arată într-o notă publicată în Monitorul Oficial.

Acționarii Formin

Potrivit Registrului Comerţului, Vasile Sebastian Albulescu mai este asociat în: A.V. Investments SRL (funcţiune), East Water Drillings SRL (funcţiune), Edil Proiect SRL (funcţiune), Formin Techirghiol SRL (funcţiune), Ipsum Group SRL (funcţiune), Mineral Project 1 SRL (funcţiune), Prodcomprest Albulescu SRL (radiată), Revicond Canaltech SRL (funcţiune), Smartnet SRL (radiată), Star Telefonica SRL (funcţiune).

Ioan-Gheorghe Varga mai figurează ca asociat în: Corado Import Export SRL (radiată), Napoca Trust SRL (lichidare), Tehnopro Construct SRL (radiată). Varga Ioan-Gheorghe, figurează ca administrator în: Corado Import Export SRL (radiată), Napoca Trust SRL (lichidare).

Patronul CFR Cluj

Gazeta de Cluj a prezentat în exclusivitate că Nelu Varga se află în spatele tranzacției prin care Marian Băgăcean a cumpărat pachetul majoritar al clubului de fotbal CFR Cluj. Varga a intermediat vânzarea clădirii C.I.A. din Zorilor către un cetățean german și încearcă să preia clădirea Sigma, clădirea respectivă fiind în patrimoniul lui Arpad Paszkany, fostul investitor principal al echipei de fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here