Primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că „ce face Guvernul cu centralizarea în acest moment a Finanţelor şi a instituţiilor deconcentrate este să lase golaşe judeţele”.

„Constatăm că Guvernul, folosind tema regionalizării, centralizează funcţiile deconcentrate, desfiinţând activităţile din judeţe. Astfel, judeţele pierd direcţiile de finanţe, pierzând capacitatea de autodezvoltare, sărăcind zestrea financiară a judeţelor, dar întărind forţa Guvernului prin structura naţională şi regională”, a afirmat Falcă.

Primarul a spus că regionalizarea nu trebuie să aibă legătură cu funcţiile deconcentrate.

„Acestea, o parte se transferă către consiliile judeţene, iar o parte îşi menţin structura, având legătură directă cu ministerele. Nu trebuie înfiinţate instituţii regionale aparţinând Guvernului, pentru că vom avea structuri administrative ale regiunii”, a spus democrat-liberalul arădean.

Totodată, într-un comunicat de presă transmis marţi, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din cadrul Consiliul Local Arad, Ovidiu Moşneag (PDL), şi-a exprimat „îngrijorarea faţă de modul de derulare a procesului de reorganizare şi regionalizare a ANAF şi a structurilor subordonate”.

„Obsevăm că în aceste zile USL face împărţeala sediilor regionale după bunul plac, reorganizarea administrativă se face în funcţie de interesele politice, nicidecum pentru interesele oamenilor, despre criteriul eficienţei nici nu poate fi vorba”, a afirmat Ovidiu Moşneag.

El s-a declarat „îngrijorat de faptul că desfiinţarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad va afecta grav activitatea economică a judeţului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here