Potrivit surselor „Evenimentului zilei”, gruparea Paul Stănescu-Gabriela Firea-Marcel Ciolacu – facțiune care se bazează, în prezent, pe sprijinul a cel puțin 15 organizații – amenință gruparea rivală, Viorica Dăncilă-Marian Oprișan-Niculae Bădălău, că va spulbera majoritatea parlamentară a PSDALDE, favorizând, astfel, trecerea moțiunii de cenzură, prăbușirea Guvernului și dispariția actualului premier din viața politică.

Aceasta în condițiile în care, de-a lungul ultimelor două CEx-uri convocate după încarcerarea lui Liviu Dragnea, fostul vicepremier Paul Stănescu și apropiații acestuia au încercat, fără succes, să amâne organizarea Congresului vizând alegerea noului președinte al PSD.

Lupta roșie

Sursele EVZ susțin că Viorica Dăncilă îi manevrează, via Marian Oprișan (poreclit „Portofel”), pe liderii interimari unși de Dragnea, care vor să devină președinți plini susținând actuala conducere – de altfel, astfel se explică victoriile înregistrate în CEx, Oprișan punând în practică vechiile manevre ale epocii Dragnea.

În acest context delicat, Gabriela Firea vrea să preia partidul, însă are nevoie de timp pentru a-și spori susținerea din teritoriu, motiv pentru care a depus eforturi însumate, împreună cu Stănescu și Ciolacu, pentru amânarea organizării Congresului. Același este motivul pentru care Dăncilă și Oprișan se grăbesc să convoace forul suprem peste doar două săptămâni.

Tensiunile din PSD sunt alimentate în permanență și de ofensiva subterană a Pro România care face totul pentru a racola parlamentari socialdemocrați. Pe de altă parte, după înfrângerea usturătoare de la alegerile europarlamentare, primarii PSD-iști ai marilor orașe se tem că nu vor mai câștiga un nou mandat.

Astfel de spaime au și o serie de parlamentari, care sunt conștienți că este puțin probabil să se mai regăsească, la anul, pe lista aleșilor partidului celor trei trandafiri. Semne de întrebare în acest sens au foștii oameni de încredere ai lui Liviu Dragnea, căzuți în dizgrația actualei conduceri și marginalizați în mod programatic pe line de partid.

Despre scris și baronul de Căcâna

Ea a mai dezvăluit și că Oprişan l-a acuzat pe Paul Stănescu (foto) că nu ştie să scrie.

„Cu alte cuvinte, domnul Oprişan l-a acuzat pe domnul Stănescu că nu ştie să scrie. Să nu încep eu să vorbesc despre problemele gramaticale, că aici e domeniul meu. Haideţi să fim civilizaţi şi să ne păstrăm totuşi o limită.

Nu este normal, după ce dumnealui l-a atacat pe Paul Stănescu pe grupul preşedinţilor de pe Whatsapp, dumnealui l-a atacat nedemn, cu nişte minciuni, că vrea să facă partidul mic, să-l dea domnului Ponta. Şi eu l-am apărat şi doamna Olguţa Vasilescu l-a apărat şi domnul Buzatu l-a apărat şi de supărare că am îndrăznit noi să facem apel la înţelepciune s-a răzbunat pe mine, venind cu tot felul de aberaţii”, a adăugat Firea.


Citește mai departe …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here