În 10 ianuarie 2023, Primăria Cluj Napoca a semnat contractul ”Reparații curente și în regim de urgență la imobilele aflate in proprietatea Municipiului Cluj-Napoca” cu societatea Ando Construct. Valoarea acordului este de 24.772.386 lei, fără TVA.

În 2020, aceeași societate a semnat cu primăria clujeană un contract cadru, în valoare de peste 16 milioane de lei, pentru același tip de lucrări. Firma a câștigat și contractul pentru reabilitarea actualului sediu al DNA Cluj, clădire aflată în proprietatea Primăriei Cluj Napoca.

Anterior, un raport al Curții de Conturi Cluj arată că firma a încasat degeaba bani de la administrația condusă de Emil Boc.

Firma aparține soților Elena și Ion Pintican, care dețin și firma Servinstal Import Export.

De 12 ani, firmele Ando Construct și Servinstal câștigă licitațiile organizate de administrația locală clujeană pentru reparația și întreținerea clădirilor publice. 

Societățile s-a ocupat de reparațiile la Zidul Cetății din Cluj Napoca, a pus gresie în pasajul Gării la un supra prețul de 190.000 lei. Pe vremea primarului condamnat penal Sorin Apostu, a luat 400.000 de lei pentru lucrările făcute la cantina primăriei de pe strada Memorandumului. A câștigat peste 600.000 de lei de pe urma lucrărilor de renovare la o altă cantină a primăriei clujene de pe strada Eremia Grigorescu. În cadrul acestui contract, lucrările au fost executate de SC Ando Construct SRL şi SC Servinstal Import Export SRL. De pe urma pasajelor pietonale de pe Calea Florești, firma soților Pintican a câștigat 320.000 de lei. Primăria de cartier din Iris a fost reabilitată de aceeași societate care a câștigat de pe urma acestui contract 1,5 milioane de lei.

Tot aceasta firmă a realizat în 2010 lucrările la Sala de Haltere de la Grupul Şcolar Aurel Vlaicu în valoare de 120.000 de lei, a modernizat sediul Registraturii Primăriei în 2008 şi s-a ocupat de modernizarea cinematografului Mărăşti

În același timp, conform unui raport al Curții de Conturi, în 2011, Ando Construct a încasat nelegal ban de la primărie și anume 90.000 de lei pentru lucrări de restaurarea şi consolidare a fragmentului din Zidul celei de-a doua incinte a Oraşului medieval, pe strada Potaisa. Ando Construt s-a ocupat de contract, după ce constructorul inițial desemnat la licitație de instituție nu s-a achitat de sarcinile din contract. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here