La sfârșitul lunii aprilie, Vitrina Felix Media a câștigat o licitație organizată de INSTITUTUL ONCOLOGIC PROF. DR. I. CHIRICUTA CLUJ-NAPOCA pentru achiziția de servicii de publicitate.

Chiar dacă aproape fiecare român este conectat la internet, spitalul oncologic clujean, condus de un manager de excepție, a cumpărat o ”campania de informare din „ușă în ușă” și campanie media pentru conștientizare și mobilizare” pentru aproape jumătate de milion de lei, fără TVA.

Un alt lot al licitației este destinat vizibilității proiectului și publicității obligatorie a proiectului. Una peste alta, pentru ciocănitul pe la uși, firma Vitrina Felix Media va primi 409.323 de lei, fără TVA.

Firma Vitrina a primit, timp de mai mult timp, contracte de publicitate extrem de avantajoase de la Federația Română de Fotbal condusă de Răzvan Burleanu, un personaj bine conectat la anumite personaje din Cluj Napoca, despre care gsp.ro a realizat o anchetă cuprinzătoare.

Cariera Mihaelei rus nu a început de jos, ci direct din top! Ea a fost asociată cu Mircea Hossu, unul dintre primii români care au devalizat o bancă: Dacia Felix. De altfel, de pe urma acestei asocieri în societatea care a câștigat serviciile de publicitate de la Institutul Oncologic se regăsește și denumirea de ”Felix”.

Prin intermediul Renatei Brumaru, o fostă asociată de-a Mihaelei rus, patroana SC Vitrina este conectată la afacerile lui Sabin Funar, fiul fostului primar clujean, Gheorghe Funar.

De asemenea, Mihaela Rus a fost asociată și cu Maria Nicorici, soția lui Mircea Nicorici, primul președinte ARDAF – un fond de investiții care a generat multe suspine! 

Publicitate cu fantome

De altfel, nu este prima dată când Institutul Oncologic clujean achiziționează servicii de publicitate de excepție. Anul trecut, Gazeta de Cluj a prezentat cum o societate fantomatică a câștigat serviciile de publicitate în cadrul unui proiect european pentru screeningul de col uterin.

În data de 13.04.2019 a fost publicat anunțul nr. CN 1010608 pe site-ul de licitații publice din România, (SICAP), pentru procedura de achiziție licitație deschisă, cu obiectul servicii de publicitate în cadrul proiectului POCU „Integrarea screeningului primar HPV în programul național de screening pentru cancerul de col uterin”, cod MySMIS 120798. Termen limită de depunere a ofertelor 17.05.2019, ședința de vizualizare a ofertelor a avut loc în 20.05.2019, iar în urma evaluării documentelor de calificare, a ofertelor depuse, câștigătorul a fost declarat în data de 04.07.2019, prin comunicarea numărul 120798 – 24. Oferta financiară câștigătoare a fost de 1.708.246 lei, fără TVA”, arată reprezentanții Spitalului Oncologic Cluj Napoca.

Firma Sosst consult a câștigat cea de-a doua licitație în asociere cu AVIZZI SOFTWARE SRL.

Legătura dintre cele două societăți este realizată de Florin Danciu, om de afaceri care activează pe piața media și de publicitate locală.

Acționarii Sosst Consult SRL sunt Ana Maria Danciu, soția omului de afaceri, și tatăl ei, Vasile Cadiș, iar directorul firmei este Florin Danciu. Această firmă a declarat pe anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 500.000 de lei și un singur angajat. Ana Maria Danciu este fostul șef de cancelarie al Prefecturii Cluj și ex purtătorul de cuvânt al PSD Cluj.

Cealaltă firmă este un SRL de apartament din cartierul Mănăștur. Acționari sunt, în cote egale, Florin Danciu și Sabin Ioan Blejan, cel din urmă fiind și administrator. Firma se ocupă de activități software și are un bilanț fiscal demn de o firmă fantomă: pe ultimii doi ani nu a declarat nicio cifră de afaceri, pierderi de aproximativ 1.000 de euro și niciun angajat! Am încercat să îl contactăm pe Blejan pentru a explica de ce societatea pe care o administrează se află în această situație, dar numărul de telefon dedicat firmei nu mai este valabil. 

Blejan a avut o serie de probleme de natură penală, numele lui regăsindu-se într-un dosar de cercetare penală, însă lucrurile s-au rezolvat. Din 2018 el a deschis un proces la Judecătoria Cluj Napoca în care solicită judecătorului confirmarea renunțării la urmărirea penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here