Societatea clujeană Diferit SRL, cunoscută ca una dintre firmele abonate la bani publici ai oraşului a ajuns printre codaşii la licitaţii câştigate. Ghinionul face că cei de la Diferit au ajuns din favoriţii câştigării licitaţiilor publice clienţi fideli ai Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

 

Aceeaşi Mărie cu altă pălărie

Cu toate că Diferit a câştigat contestaţia pentru refacerea infrastructurii din oraşul comoară, Primăria Cluj-Napoca nu a câştigat contestatorul. Nu este la prima situaţie când se ajunge la instanţă în cazuri. Astfel se face rocada între  firmele de casă ale primărie.

”Admite, contestaţia formulată de formulată de S.C. DIFERIT S.R.L., cu sediul în municipiul Cluj – Napoca, B-dul Muncii nr. 18, judeţul Cluj şi dispune anularea parţială a raportului procedurii nr. 194334/03.06.2014, respectiv cea privind declararea ofertei S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A. ca fiind conformă şi câştigătoare şi actele subsecvente acestuia, urmând ca raportul procedurii să fie refăcut, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii, după reevaluarea ofertei depusă de S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A. conform celor reţinute în motivare deciziei, după care va continua procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică”, se arată în decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC).

 

Pusă cu botul pe labe „Diferit” 

Diferit a pierdut în instanţă lupta cu Primăria Cluj-Napoca şi constructorul Viarom, care vara aceasta a ”spart” principalele artere din Cluj-Napoca.

”Respinge excepţia tardivităţii plângerii formulare de SC A.R.L. C. SA, invocată de intimatul-petent Municipiul Cluj-Napoca prin întâmpinare. Respinge excepţia de inadmisibilitate pentru neconstituirea garanţiei de bună conduită de către ARL C.SA, excepţie invocată de intimatul- petent M.C.N. Respinge ca nefondată plângerea formulată de petenta SC A.R.L. C. SA împotriva deciziei nr.2190/C5/2376/2388 din 18.07. 2014 pronunţată de C.N.S.C. Admite plângerea formulată de petentul M.C.N. şi în consecinţă modifică decizia nr. 2190/C5/2376/2388 din 18.07. 2014 pronunţată de C.N.S.C. în sensul că respinge ca nefondată contestaţia formulată de SC Diferit .SRL. Menţine restul dispoziţiilor deciziei atacate. Obligă petenta SC A.R.L. C.SA să plătească intimatei SC V.C.SA suma de 2.889,32 lei cheltuieli de judecată. Respinge restul pretenţiilor privitoare la cheltuielile ale intimatei SC V.C.SA faţă de intimata SC Diferit SRL în calitate de lider al A. Formate din SC D.SRL- SC K.G.C. SRL. Definitivă”, se arată în sentinţa CA Cluj.

 

Favorita „pe vremuri”…. pentru milioane de euro

În urmă cu câţiva ani, Diferit  era pionul principal al oraşului, însă  după pierderea unor licitaţii s-ar crede că nu mai au atâta notorietate în Cluj-Napoca. Există şi posibilitatea ca firma să nu îşi mai dea interesul pentru a obţine lucrări în zonă. De altfel există zvonuri cum că cei de la DIFERIT vor  depune o ofertă pentru a câştiga  lucrarea de construire a centurii Floreşti însă ar trebui să se lupte cu încă şapte firme  printre care

Diferit a mai realizat lucrări de reabilitare a drumurilor în Cluj-Napoca, primind 2,8 milioane de lei în 2004 şi 2,7 milioane de lei în 2005, iar cel mai important proiect câştigat la Cluj de SC Diferit a fost modernizarea din zona Pieţei Cipariu din 2007. Diferit, în asociere cu turcii de la KIAT, a semnat cel mai valoros contract al municipalităţii, de 140 de milioane de euro pentru asfaltarea străzilor din oraş până în 2014. Societatea a lucrat şi la centura de “diamant” Vâlcele Apahida. Societatea a mai câştigat un contract de întreţinere a celor câţiva kilometri din Autostrada Transilvania. Firma este patronată de familia Petrini (Daniela şi Nicolae). Nicolae Petrini a fost inginer în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj.

 

Contestaţii de la CNADNR şi până la Oradea

Cei de la Diferit contestă multe dintre procedurile la care participă şi nu câştigă. Fie că este vorba de drumurile din Baia Mare, de cele din Bistriţa sau chiar din Oradea şi Cluj-Napoca, numele firmei apare pe lista CNSC. Cu toate acestea, unele proceduri le câştigă, altele le pierd în instanţă. Majoritatea contestaţiilor celor de la Diferit au fost însă pierdute. Iar procedurile de licitaţie au continuat mai greu datorită acestor contestaţii.

 

Lista licitaţiilor contestate de DIFERIT

  • „Întreţinere curentă pe timp de vară a drumurilor naţionale 2015- 2016 pentru DRDP Cluj – SDN Bistriţa” – pierdută
  •  „Întreţinere curentă pe timp de vară 2015-2016 la DRDP Cluj pentru SDN Cluj” – pierdută
  • „Întreţinere curentă pe timp de vară a drumurilor naţionale 2015-2016 pentru D.R.D.P. Cluj – SDN Baia – Mare” – pierdută
  • „Refacerea infrastructurii oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric”  – pierdută în instanţă
  • ”Lucrări de întreţinere, reparaţii, amenajări la străzi, poduri şi trafic rutier în municipiul Oradea” – câştigată
  • ”Acces din strada Oaşului la cartierul Lomb din Cluj-Napoca” – pierdută
  • „Lucrări de întreţinere pe timp de vară şi servicii de deszăpezire a drumurilor judeţene din judeţul Cluj, 3 Loturi” – câştigată
  •  „întreţinere curentă pe timp de vară 2015 – 2016, DRDP Cluj, SDN Oradea” – pierdută

 

Are noroc la Bistriţa Năsăud unde a primit licitaţia „perlă”

În vederea proiectării şi execuţiei de amenajare şi consolidare a drumului Matei-Fântânele, firma Lucrări DIFERIT SA a câştigat licitaţia în octombrie 2014 cu o ofertă de 11,031 de milioane de lei. Contractul are ca scop elaborarea PT +DDE+ CS şi execuţia lucrărilor de amenajare şi consolidare DJ 172H, între km 14+043- 25+593, Matei-Fântânele- DJ 151 jud. Bistriţa Năsăud , conform studiului de fezabilitate ce face parte integrantă din documentaţia de atribuire. Ponderea unor cheltuieli diverse şi neprevăzute este de 5% din valoarea serviciilor de proiectare.

În schimbul frumoasei sume de 11 milioane de lei, cei de la DIFERIT au prezentat documentaţia finală ce cuprinde proiectul tehnic, detalii de execuţie, piese scrise şi desenate, documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, avizelor şi acordurilor, caietele de sarcini semnate şi verificate, devizul general, centralizatorul lucrărilor şi lista cu indicatorii tehnico-economici principali, ce se vor întocmi în conformitate cu H.G. nr.28/2008. Termenul de prestare a serviciilor/execuţia lucrărilor era stabilită pentru 36 luni de la semnarea contractului cadru, din care pentru proiectare –2 luni de la semnarea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here