Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ales firma care se va ocupa, de iluminatul public de pe drumurile aflate în administrarea DRDP Cluj.

Contractul de achiziție ”Lucrari de intretinere si reparatii sistem de iluminat pe reteaua de drumuri aflata in administrarea C.N.A.I.R. S.A Bucuresti prin DRDP Cluj , Acord cadru pe 2 ani” a fost semnat cu firma ELEKTRA INVEST SRL. Valoare acordului este de 9.680.224 lei, fără TVA, cu posibilitatea încheierii unui contract subsecvent în valoare de 5,5 milioane de lei.

Firma apare în depozițiile drumarului Nelu Iordache care spune că, pentru a obține o serie de avize pentru lucrarea pe care o derula la un pasaj din Capitală, a fost nevoit să dea o șpagă de 100.000 de euro.


Iordache a susţinut că banii ar fi ajuns la Mădălin Dumitru printr-o firmă a unui prieten, la sugestia fostului consilier al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler. Potrivit declaraţiilor de la dosar, pe 3 iunie 2015, martorul Nelu Iordache a arătat că „a apărut o schimbare de proiect şi trebuiau emise o serie de noi avize. Solomon Wigler mi-a cerut să iau legătura cu Mădălin Dumitru. Cel din urmă mi-a cerut, în octombrie 2012, să plătesc 100.000 de euro către firma Elektra Invest SRL pentru a mi se aproba proiectul. Am plătit 300.000 de lei lui Dan Oproescu de la Elektra”, a susţinut Iordache în denunţul făcut în faţa instanţei. Pe 23 septembrie 2015, un alt om de afaceri, Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, a dat o altă declaraţie de martor în acelaşi dosar al lui Mădălin Dumitru. Berna a recunoscut că Dumitru i-a cerut să facă nişte lucrări de construcţii acasă la soacra acestuia, dar că i-au fost plătite lucrările.

Mădălin Dumitru, fostul director al Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice (DGISP) din cadrul Primăriei Bucureşti, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie, însă decizia nu este definitivă.

Citeste si Familia SWAROVSKI primește aproape un milion de euro de la DRDP Cluj pentru vopsea rutieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here