Firma Net Brinel, patronată de Marcel Borodi, a câștigat de la Universitatea Politehnică Timişoara contractul de furnizare de calculatoare în valoare de 1.379.000 de lei, fără TVA.

În urmă cu câteva luni, Primăria Cluj Napoca a tribuit o licitație de peste 1,5 milioane de lei firmei Net Brinel, patronată de clujeanul Marcel Borodi.

Licitația intitulată ”Furnizarea a 50 de echipamente de tip server”, estimată inițial la aproape două milioane de lei, fără TVA, a fost câștigată de compania lui Borodi pentru suma de 1.435.000 de lei, fără TVA.

Potrivit descrierii licitației, firma clujeană va trebui să livreze administrației locale 50 de echipamente de tip server rackabil, în format 2U, care sa pastreze cel putin caracteristicile actuale ale solutiei existente si sa cuprinda minim functionalitatile prezentate în caietul de sarcini. Fiecare echipament de tip server va fi livrat obligatoriu împreuna si cu un echipament de tip UPS – sursa neîntreruptibila de tensiune.

Anul trecut, compania controlată de antreprenorul Marcel Borodi a raportat o cifră de afaceri de 106,6 mil. lei (23,9 mil. euro), în creştere cu 34% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 90 de angajaţi, cu 8 mai mulţi faţă de anul precedent. Printre clienţii pentru care Brinel a lucrat anul trecut se numără Banca Transilvania, Emerson, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, Mol România, Teraplast, furnizorul de servicii software ISDC, Casa Judeţeană de Pensii, Universităţi din Cluj, Bucureşti, Iaşi şi Arad și Autoritatea Electorală Centrală.

Legăturile dintre administrația municipalității clujene și Net Brinel sunt vechi. Primăria Cluj Napoca a încheiat un contract prin atribuire directă, care depășeste pragul de 30.000 de euro, cu firma Net Brinel, patronată de Marcel Borodi. Această societate este “abonată” la contractele primăriei clujene, firma lui Borodi primind, tot prin aceeaşi metodă, un contract de aproape 70.000 de lei (fără TVA), pentru instalarea de antiviruşi în calculatoarele primăriei lui Boc. De asemenea, municipalitatea a dat aproape 8 milioane de lei pentru ca cei câțiva clujeni care accesează o extensie a site-ului primariaclujnapoca.ro să poată depune cereri și să își facă programări pentru a se căsători. Printre beneficiarii banilor tot cei de la Net Brinel.

Licitaţia pentru proiectul “Sistem informatic integrat pentru servicii online oferite în Municipiul Cluj-Napoca” a fost câştigat de consorţiul NET BRINEL (50.96 %), Software Development Consulting (36.49%) şi CP Consultant Services SRL (12.55 % ). “În cadrul proiectului s-au achiziţionat, servicii de analiză, proiectare, dezvoltare, implementare, instruire, management de proiect, informare şi publicitate, licenţe software de baze de date şi aplicaţii precum şi o soluţie hardware hight availability, de ultimă generaţie care include servere stand alone, cluster de servere, echipamente de stocare, echipamente de back up, comunicaţii, securitate, load balancer. Suma achitată către S.C Net Brinel S.A., în calitate de lider în asocierea cu Software Development&Consulting şi CP Consulting S.R.L. pentru proiectul Sistemul informatic integrat pentru servicii online oferite în Municipiul Cluj-Napoca a fost de 6.789.992 lei, TVA inclus,sumă provenită din fonduri externe nerambursabile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here