Din 15 noiembrie, ANPC a inițiat o strategie prin care operatorii economici pot solicita să fie verificate, pentru a se asigura că nu încalcă legea. Societățile în care sunt constatate nereguli nu vor fi amendate.

Prioritare la acest control voluntar vor avea firmele din domeniul HoReCa, cele care vând produse alimentare, sau oferă servicii aflate în directă legătură cu sănătatea populației. Pentru firmele care doresc să fie verificate de OPC, procedura prevede să se depună o cerere la comisariatul regional de care aparține societatea, iar ulterior comisarii OPC vor comunica și data la care vor veni să facă verificări, scrie Observator.

Societățile în care sunt constatate nereguli nu vor fi amendate
Cererea trebuie să dețină toate datele de identificare a societății, dar și informații precise despre toate punctele de lucru, inclusiv depozite și specificul activității.

Principalul avantaj al acestui control voluntar este acela că dacă în timpul verificărilor sunt constatate nereguli, societățile nu vor fi amendate, ci vor primi de la inspectorii OPC un set de reguli pe care trebuie să-l aplice și să-l urmeze pentru a intra în legalitate, dar și un termen în care vor avea timp să facă acest lucru. La finalizarea termenului, OPC va verifica dacă s-au urmat pașii impuși, scrie stiridecluj.ro.

Citește și: Noul șef ABAST și-a conectat concubina la robinetul de cash

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here