Firmele interzise in Primarie

Firmele consilierilor locali nu ar avea voie sa faca afaceri cu Primaria municipiului Cluj-Napoca. Va prezentam interesele consilierilor locali din Cluj-Napoca si care sunt firmele care nu ar avea voie sa faca afaceri cu autoritatile locale.

Consilierul local Anastase Claudia Gina detine doua societati comerciale: Fynkers Consulting,  unde este unic asociat, dar si Sotel Computer, unde detine 50% dintre actiuni.
Ioan Borza Sanda, consilierul care este si vicepresedinte la PNL, este director de marketing la SC Farmec si este asociat in cadrul societatii Definitiv Consult. Societatea sa, unde detine 20 de parti sociale in valoare de 20 de lei, nu a avut declaratii financiare pentru anul precedent. Ea este actionar alaturi de Borza Claudiu.
Cataniciu Steluta Gustica face parte din consiliul de administratie a societatii Mecon SA.  Ea este presedintele Organizatiei Femeilor Liberale din Cluj, vicepresedinte al PNL Cluj si  vicepresedinte al Organizatiei Femeilor Liberale.
Facultatea la 36 de ani

Lazar Ovidiu Chifor este membru in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport Urban Calatori, de unde a incasat 468 de lei. El mai detine functia de vicepresedinte al organizatiei municipale a PSD Cluj. Acesta, chiar daca si-a terminat liceul in 1990, a urmat stagiul militar abia in perioada 1993-1994, iar facultatea a absolvit-o cu mult mai tarziu, respectiv in anul 2008. Lazar Ovidiu apare ca anagajat la mai multe societati care castiga contracte pe banda rulanta de pe bani publici: Napoca SA si Urbana. El detine doua apartamente: unul de 25 si unul de 39,6 mp. El are un Peugeot 607 si bijuterii de 9.000 de euro. Companiile la care este actionar sunt: IndustrialExport SA, unde detine actiuni in valoare de 160.000 de lei, dar si diverse actiuni pe Bursa de Valori, unde are plasamente de 133.000 de lei. De asemenea, consilierul mai are 41.500 de euro imprumutati la Sebastian Mircea Chifor. El a trait anul trecut din dividentele pe care le-a primit de la BVB in valoare de 5.2000 de lei, fabuloasa remuneratie de la RATUC, de 468 de lei si din veniturile nevastei si a copiilor.
Radu Mihai Constantea, consilier local al PDL, este o persoana care nu are nicio avere si niciun interes. Pe deasupra ca nici declaratia sa de interese de pe vremea cand a candidat nu apare pe portalul Agentiei Nationale de Integritate, nici pe declaratia de avere nu are mai multe chestiuni de declarat. Mai precis, el nu are nicio proprietate ori teren, nicio masina si niciun venit anul trecut.
Consilierul local Csoma Botond nu are depusa declaratia de avere si integritate din 2010. Pe acea declaratie arata ca era asociat al SC Project Trust Development si membru in Asociatia Claudiopolis. La vremea respectiva era vicepresedinte si in UDMR Cluj.

Giacomo a trait cu 440 lei/luna

Consilierul local Dreoni Giacomo, administrator al societatii Euro Acces, are trei proprietati in municipiul Cluj-Napoca, toate dobandite in 2012. El detine un apartament de 61 mp in Cluj-Napoca, un altul de 100 mp  in Italia si spatii comerciale de 122 mp. La capitolul masini detine un Fiat 600. Anul trecut a incasat un salariu de 4.200 de lei de la Senatul Romaniei, el fiind consilier parlamentar. Avand in vedere apropierea dintre el si Marius Nicoara probabil a fost consilierul lui. Inca 4.200 de lei a incasat si de la restaurant, iar nevasta acestuia a avut un venit de 6.984 de lei. Daca punem la calcul si alocatia copilului de 504 lei am putea trage concluzia ca intreaga familie Giacomo a trait anul trecut cu 1.324 pe luna. Astel, cunoscutul patron de restaurant a avut pe mana 441 de lei.
Vanzatorul de apartamente prescurtate

Florian Ovidiu Valer, consilier local din partea USL, are mai multe “interese”: actiuni la H&D International, Arhi Consult, Zorilor Restaurant, Data Logistic si Tehnomax. La capitolul terenuri, acesta detine doua terenuri: unul de 730 mp si unul de 130 mp in satul Simida. Acesta detine 6 locuinte: 5 apartamente si o casa de vacanta de 130 mp. Daca apartamentele au fost toate dobandite in 2005, atunci casa a construit-o in 2006. El detine un autoturism Audi A6 din 2005. Florian Valer este un colectionar de arta, avand obiecte in valoare totala de 50.000 de euro. El i-a vandut un apartament lui “Padureanu C” in valoare de 90.000 de euro. Suntem curiosi ce inseamna acel C in urma caruia se ascunde consilierul local si de ce nu face publica tranzactia. El detine un credit de 35.000 de euro la Imofinance, societate detinuta printre altii de Iosif Pop. El a incasat 44.000 de lei din cadrul unei societati unde este actionar si inca 840 de lei din cadrul aceluiasi societati, in tim ce nevasta acestuia, Florian Florina, lucreaza ca architect la o alta societate a sa de unde incaseaza 8040 de lei. Consilierul a mai incasat 3.600 de euro din chirii.
 
Senatorul fara interese declarate

Gered Imre este cel mai tanar consilier local, el fiind ales pe listele UDMR si avand doar 24 de ani. El a fost membru in Uniunea Studentilor Maghiari din Cluj-Napoca in perioada 2006-2007, iar din 2011 pana in prezent este responsabil PR in Clubul Economistilor, Senatorul Studentilor din partea Facultatii de Teologie Romano-Catolica si presedintele Forumului Tinerilor din Judetul Cluj. Desi are toate aceste “interese”, niciunul nu apare pe declaratia de interese facand astfel un fapt ce i-ar putea adduce urmari.
Consilierul local Florin Valentin Gliga si-a declarat interese la 8 societati: Aiax Capital consult, Aiax Business Consult, Compania de Management si integrare SRL, Inteligent Credit Office, Big Consult SRL, AS Const Srl, Aquart SRL, Asociatia Inter. Consilierul detine un apartament de 68 de mp in Cluj-Napoca. Florin Gliga are datorii insumate de 65.000 de euro si 103.500 lei, iar veniturile sale de anul trecut au fost de aproximativ 294.000 de lei.

Viceprimarul cu intrari la Soros

Viceprimarul Anna Horvath este asociat in cadrul societatii Socio Cons. Ea mai este vicepresedinte al Asociatiei Encyclopaedia, presedinte al Asociatiei Claudiopolis si membru in comitetul Director al Fundatiei Comunitas. Ea mai detine si functia de membru suspendat in cadrul Baroului de Avocati Harghita, dar si secretar general adjunct al Uniunii Democratice a Maghiarilor din Romania(UDMR). Ea detine un teren de 167 mp in intravilanul municipiului Cluj-Napoca si un teren de 1.000 mp in comuna Sancraieni. Viceprimarul mai detine si doua case de 136 mp, dar si un autoturism Dacia Logan din 2005. Ea detine plasamente in valoare de 83.000 de lei si 10.000 de euro. Anul trecut, Anna Horvath a incasat 22.000 de lei prin intermediul programului de burse doctorale din cadrul UBB, 17.000 de lei de la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului(ARPM), iar sotul acesteia a incasat 50.000 de lei de la Academia Romana, 42.000 lei lei de la Universitatea Babes-Bolyai, 8.000 de lei de la Fundatia Soros si 42.897 lei de  la Institul pentru Studierea Problemelor Minoritatilor Nationale. Reamintim ca primaria municipiului Cluj-Napoca a primit 50.000 de USD de la Fundatia Soros la scurt timp dupa ce a fost aleasa viceprimar Anna Horvath, sotul lui Istvan Horvath care lucreaza pentru Fundatia Soros din Romania.
Mircea Jorj este un consilier local care este adminsitratorul societatii GHT Impex, dar si membru in Consiliul de Administratie al Cluj Arena. El detine doua terenuri: unul de 32 mp si unul de 139 mp in Floresti. El are un apartament intr-un duplex in Floresti, dar si un alt apartament. Anul trecut a incasat 18.046 lei de la Euroconstruct, 3.700 de lei de la Proiect Eurotrend, 2.200 de lei de la Compania GHT, 2.800 de lei de la Universal Auto si 294 de lei de la Ima Grup.
Ligia Mihai, fost angajat al Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, este membru in organizatia Women Solidarity. Ea este presedintele organizatiei de femei a PDL si un membru al Biroului Permanent Local Cluj-Napoca. Cum ea nu si-a depus declaratiile de avere pentru anii 2008-2012 va putem spune ca pe declaratiile sale din 2008 se arata ca a avea venituri de 9.731 de lei de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei si 3.243 de lei de la Universitatea de Medicina si Farmacie. Sotul sau este consilier juridic la Unitatea Militara din Floresti si a avut la vremea respectiva un venit de 28.116 lei.
Radu Marin Moisin, fostul primar interimar al municipiuluiu Cluj-Napoca, este membru suspendat in Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, dar si presedintele Organizatiei de Tineret a PDL Cluj. El nu detine nicio locuinta, ci doar un Ford Mondeo. Anul trecut a primit 40.243 lei de la Primaria municipiului Cluj-Napoca.
Adrian Muresan este consilier local de pe listele USL, iar acestuia nu i-am gasit declaratia de avere sau integritate pe portalul Agentiei Nationale de Integritate. El este cadru didactic asociat la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. El este chiar doctor in cadrul universitatii.
VA URMA
Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.