Fișa de feedback a elevilor și metodologia de acordare și interpretare au fost publicate în Monitorul Oficial și intră în vigoare de la data publicării, potrivit ordinului de ministru nr 3.864/2021. Prevederilor fi puse în aplicare începând cu acest semestru. Completarea documentului de către elevi este una opțională, însă cadrele didactice au obligația să colecteze feedback despre activitatea de predare-învățare-evaluare.

Reamintim că pe 20 aprilie secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely scria pe contul său de Facebook că „în acest semestru Ministerul va propune implementarea metodologiei doar în școlile care doresc aplicarea chestionarului, urmând ca generalizarea procesului să aibă loc din anul școlar următor, ținând cont de feedback-ul rezultat din această pilotare”.

Pentru a completa fișa de feedback elevii trebuie să evalueze 16 afirmații și să le noteze cu cifre de la 1 la 5 în funcție de acordul sau dezacordul lor.
Cadrul didactic analizează rezultatele primite de la profesorul diriginte sau agregate din procesarea automată a răspunsurilor.
La începutul semestrului, cadrul didactic discută cu elevii de la fiecare clasă rezultatele analizei, în vederea înțelegerii, corectării și îmbunătățirii aspectelor problematice semnalate de elevi și a promovării aspectelor pozitive identificate. Profesorul diriginte analizează rezultatele la nivel de clasă și redactează un raport general pe clasă/formațiune de studiu care este supus dezbaterii cadrelor didactice din consiliul clasei, constituit în baza prevederilor art. 57 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ.

Sursa: edupedu.ro

Citește și: Elevii vor putea evalua semestrial din această toamnă activitatea didactică a profesorilor, pot fi aplicate și sancțiuni. DOCUMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.