Casa de vacanta din Predeal a Cameliei Voiculescu a fost vanduta marti la licitatie de Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala, care a incercat sa recupereze, astfel, o parte din prejudiciul din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in 2014, la 10 ani de inchisoare cu executare. Vila a fost adjudecata de o familie din Bucuresti, singurul participant la licitatie, care a oferit pretul de pornire – 1,534 milioane de lei (343.000 de euro), anunta ziarul Adevarul, citand surse din ANAF.

Acelasi cumparator a oferit inca 64.807 lei pentru mobila din vila, care a fost scoasa la licitatie separat.

Pentru a se inscrie in licitatie, cumparatorul a achitat si taxa de participare reprezentand 10% din pretul de evaluare – 153.400 de lei, respectiv 6.480 de lei, urmand ca in termen de 10 zile sa vireze diferenta de bani.

Prejudiciul in dosarul ICA a fost estimat la 60 de milioane de euro.

Vila scoasa marti la licitatie are 4 niveluri, iar in aceeasi zi, Fiscul a scos la licitatie si obiectele de mobilier si electrocasnicele din locuinta, care au avut un pret de pornire de 15.000 de euro, fara TVA.

Printre obiectele care au fost scoase la vanzare s-au numarat 10 scaune si masa ovala de living din esenta nobila, vitrine, fotolii si canapea din lemn masiv si piele, paturi, dulapuri, cuiere sau pat de masaj. Pachetul licitat a mai inclus masina de spalat vase, combina frigorifica, DVD player, televizoare, masina de curatat zapada, aparat de spalat auto si altele.

ANAF a vandut la licitatie, in iunie anul acesta, un apartament al familiei Voiculescu de pe Soseaua Kiseleff din Bucuresti, pentru 427.000 de euro, tot in vederea recuperarii prejudiciului din dosarul ICA.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a evaluat terenurile si cladirile omului de afaceri Dan Voiculescu la 32,58 de milioane de euro, putin peste jumatate din prejudiciul stabilit in dosarul ICA.

 Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here