Fiţiu Avram, unul dintre candidaţii PMP la Primăria Cluj-Napoca şi expert în ecologie, vine în faţa noastră cu o propunere de proiect tocmai de pe domeniul său de expertiză, şi ne atrage atenţia asupra stării actuale a parcurilor locale. Acesta afirmă că îşi doreşte pentru Cluj-Napoca parcuri aspectuoase şi curate, în care să nu fie permis uzul de substanţe chimice precum pesticidele, insecticidele sau alte produse similare. Carta verde pe care candidatul dorește să o aplice cu privire la spațiile parcurilor din oraș, alături de normele și de principiile aferente acesteia își setează ca obiectiv ecologizarea parcurilor clujene. Eliminarea deşeurilor din parcuri, dar şi a uzului de insecticide şi pesticide, le-ar transforma în parcuri cu adevărat verzi, aşa cum ar trebui să fie aceste spaţii menite să  ne ofere o bucată de natură în mediul urban.

 Candidatul PMP, Fiţiu Avram este conferenţiar la USAMV şi pune accentul, din poziţia de expert în ecologie, pe importanţa de a avea parcuri curate şi lipsite de substanţe chimice toxice. Acesta își propune transformarea municipiului Cluj-Napoca într-un oraş verde, sperând să-l apropie, până în 2024, de standardele europene care ar putea să-l propună ca și viitoarea capitală europeană verde. Unul dintre indicii urmăriţi în acest scop se referă tocmai la existenţa acestor parcuri ecologice care să îndeplinească normele stabilite la nivel european.

Cât de periculoase sunt aceste substanţe chimice utilizate pentru întreţinerea parcurilor, cum ar fi insecticidele, fungicidele şi pesticidele, pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri? Este într-adevăr o problemă pentru care ar trebui luate măsuri, sau care ar fi mai exact beneficiile pe care ni le-ar putea aduce aceste parcuri ecologice pe care le doreşte candidatul PMP? Şi ne întrebăm inclusiv cât ar fi de confortabil pentru clujeni să-şi petreacă timpul în spaţii în care nu s-au folosit insecticide pentru a înlătura insectele din parcul respectiv?

Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020

1 COMENTARIU

  1. Mult succes, domnule Avram Fitiu. M-am saturat de mafia din Primarie si de piatra, betoanele si bordurile lui Videanu, aduse din China. Va votez, eu si familia mea, pentru ca vreau un Cluj Napoca verde, european. Boc nu a dat un leu pentru „Ziua limbii romane”, „Ziua drapelului national” dar a dat 500 000 lei UDMR-istilor pentru „zilele culturii maghiare” RUSINE BOC-UNGURUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here