Unul dintre copiii liderului grupării Stat Islamic Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis în Siria în timpul unei operațiuni, relatează BBC.

Hudhayfah al-Badri, fiul liderului, a murit în timpul unei operațiuni împotriva Guvernului sirian și forțelor rusești în provincia Homs din Siria.

Informația a fost transmisă prin rețeaua de mesagerie Telegram, alături de o poză cu un tânăr care ține în mână o armă.

Locația exactă a tatălui său, al cărui nume real este Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri, nu este cunoscută la momentul actual. Mesajul implică de asemenea faptul că acesta este în încă în viață.

Abu Bakr al-Baghdadi a fost declarat mort sau rănit de mai multe ori. Capturarea acestuia este recompensată în Statele Unite cu 25 de milioane de dolari.

Nicio informație despre el nu a mai fost primită din septembrie 2017, când acesta a îndemnat susținătorii Stat Islamic să atace țările din Occident și să continue lupta în Siria și Irak.

Nu se cunosc foarte multe informații despre familia liderului organizației Stat Islamic. Un expert în islamism, sfătuitor al Guvernului din Irak, a declarat că Hudhayfah al-Badri s-a născut în Irak, în orașul Samarra, în anul 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here