Administrația locală din Florești își îmbunătățește infrastructura de transport public cu o serie de investiții prin PNRR. Primăria Florești va cumpăra echipamente pentru echiparea stațiilor de transport în comun din localitate cu automate de bilete și mobilier urban inteligent care vor permite ca în localitate să circule autobuze electrice.

Consiliul Local Florești s-a reunit într-o ședință extraordinară, vineri, 13 mai, pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea participării în cadrul proiectului „Investiții în sisteme TIC, în comuna Florești, județul Cluj”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC.

Potrivit referatului de aprobare, se propun a fi achiziționate următoarele sisteme care să contribuie la îmbunătățirea mobilității locale după cum urmează:

• Automat de eliberare legitimatii de calatorie – solutie de taxare, inclusiv e-ticketing/e-bilete – 2 bucăți;
• Mobilier urban inteligent – stații de autobuz inteligente, lungime 4m – 4 bucăți;
• Mobilier urban inteligent – stații de autobuz inteligente, lungime 6m – 4 bucăți;
• Dronă pentru supravegherea zonelor cu pericol de calamitati naturale – 1 bucată;
• Panouri electrice CTP – panouri informative – 6 bucăți.

Obiectivul principal al prezentului proiect este de a îmbunătăți mobilitatea locală din cadrul comunei Florești prin dezvoltarea de servicii și structuri de sprijin specializate și digitalizate ale administrației publice, respectiv prin achizțiia de echipamente și aplicatii/tehnologii pentru managementul local.

Oportunitatea investiției este dată de existența fondurilor europene alocate României prin mecanismul de Redresare și Reziliență pentru atingerea obiectivelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, mai exact fondurile alocate în cadrul componentei 10-Fondul Local, din cadrul PNRR.

„Așa cum știți, în urmă cu puțin timp am aprobat parteneriatul cu primăria Cluj-Napoca, prin care vor fi puse în funcțiune autobuze electrice și în comuna Florești. Cu restul banilor, care ne sunt alocați nouă din fondul local al PNRR, am făcut aceste investiții ce erau necesare pentru a fi complementare cu acel tip de transport public verde. Asta este ce ne-a mai rămas din bani, ne-am fi dorit să fie mai mulți, dar sunt doar circa  325.000 de euro”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu.

Citește și: Curtea de Apel Cluj îl ține la zdup pe omul lui Flutur arestat pentru corupție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here