Fostul director al Serviciului Naţional de Informaţii (SNI) din Bulgaria, generalul Kircho Kirov, a fost condamnat la 15 ani de închisoare şi la confiscarea a jumătate din averea pe care o deţine, informează Procuratura de la Sofia.

Cazul are legături și cu România.

Fostul director al Serviciului Naţional de Informaţii a fost acuzat că, în perioada 2007-2011, în complicitate cu un subordonat al său, şi-a însuşit de la bugetul serviciului euro şi dolari americani în valoare de 5,1 milioane de leva. Pentru Dimităr Lidarev, complice al acestuia, colonel în rezervă şi fost angajat al SNI, Tribunalul Militar din Sofia a dispus trei ani de închisoare cu suspendare. La ordinul directorului Kircho Kirov, Lidarev a făcut actele false de retragere şi raportare a sumelor şi a primit banii de la casieria serviciului, susţine Procuratura.

1 COMENTARIU

  1. Vă dați seama ce mlaștină e acolo.. bulgarii, mai nătîngi, au băgat mîna în casieria proprie, pe când ăștialalți, mai bandiți, au furat de la case mai mari, într-un final prejudiciind țara cu mult mai mult, prin acțiunile lor.

    Apropo, cred că ați vrut să scrieți „astfel încât SIS să închidă firmele..”

    CEI CARE CUNOSTEAU INTERESELE ROMANIEI IN MOLDOVA, INTERESE PROMOVATE PRIN SRI – SE INVESTEA ANUAL CIRCA 20 MILIOANE DE DOLARI – AU INCEPUT SA FIE ARESTATI,, SICANATI ASTFLE INCAT SA ISIS INCHIDA FIRMELE AFLATE ACOLO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here