Florin Cîțu

Prim-ministrul României a susținut luni, 1 februarie, o declarație de presă despre incendiul de la Matei Balș si masurile luate in spitale împotriva incendiilor. Acesta a declarat ca vrea sa se intereseze daca au fost luate măsuri după incendiul din secția ATI al spitalului județean Piatra Neamț din 14 noiembrie, unde au decedat 10 pacienți.

”După ce voi avea toate concluziile analizelor, vom discuta. E o anchetă în curs si vom vedea ce s-a întâmplat. Mă interesează mai mult să vad ce s-a implementat după tragedia de la Piatra Neamț”, a declarat premierul.

Clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu şi instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor nefuncţionale, sunt neregulile găsite la Instititul Matei Balş la controlul declanşat de ISU în secţiile ATI după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. De asemenea, în mai multe spitale a fost sesizată absenţa instalaţiilor de detecţie a incendiilor, dar şi faptul că instalaţiile electrice aveau defecţiuni sau că erau făcute impovizaţii şi că unele dintre acestea erau supraîncărcate. De asemenea, la unele spitale lipseau hidranţii exteriori sau interiori. Conducerea unităţilor sanitare trebuia să stabilească un plan de remediere a deficienţelor constatate.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat sâmbătă măsuri urgente pentru ca tragedii precum cele la Institutul Matei Balș, de vineri, sau Piatra Neamț, de la jumătatea lui noiembrie 2020, să nu se repete, printre acestea fiind adoptarea de măsuri împreună cu IGSU. El a anunțat că marți va fi finalizat un raport privind stadiul măsurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020. El a precizat că tratamentul cu oxigen necesar pacienților cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu să fie „deosebit de dificilă” în multe spitale.

Sursa – News.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here