Liderul PNL Florin Cîțu și cel al PSD Marcel Ciolacu se întâlnesc, sâmbătă, pentru a lămuri punctele la care nu s-au înțeles până acum la negocieri și pentru a redacta acordul politic.

Cei doi se vor întâlni la Parlament. Înainte de întâlnirea preconizată pentru ora 13:00, cei doi lideri s-au dus la sediile partidelor pentru ultimele consultări cu colegii lor. 

Până acum, aceștia au convenit pe o majorare a pensiilor de 11%, ceea ce ar însemna cam 10 miliarde de lei, cam 10% din PIB.

Însă sunt alte subiecte la care nu au căzut de acord, alocațiile și numele premierului fiind printre acestea. În Privința alocațiilor, se pare că Florin Cîțu ar vrea majorarea etapizată și ar urma ca prima tranșă șă fie în ianuarie, 14%. 

Se mai discută și faptul că cine va da premierul va avea mai puține ministere, dar și varianta rocadei de premieri prin demisia primului. Dacă acest lucru nu s-ar întâmpla, coaliția ar urma să fie ruptă. Problema este că cei mai mulți lideri ai PNL nu doresc această rocadă. 

Dacă problema premierului nu va fi rezolvată, este posibil ca în scenă să apară Klaus Iohannis. Încă se discută dacă să se meargă la consultări cu o propunere comună sau fiecare cu propunerea lui și sa aleagă Iohannis pe cine desemnează.


sursa: stirileprotv.ro

Citește și: ÎPS Andrei Andreicuț, cât pe ce să fie împușcat de un colonel al Securității pentru că nu a vrut să colaboreze

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here