In ziua de azi, reticenta bancilor de a mai acorda credite noi, reducerea liniilor de finantare aprobate in trecut si contextul economic actual ii indruma pe majoritatea antreprenorilor catre companiile de private equity, mai exact, catre fondurile de investitii private.

Fie ca datoriile acumulate nu pot fi platite in totalitate, fie ca nu au resursele necesare pentru lansarea unor produse noi, cu potential sau pentru a se dezvolta, companiile au nevoie de bani mai mult, poate, ca niciodata.

In prezent, majoritatea persoanelor viseaza la a-si deschide propria afacere, alcatuiesc un plan bine pus la punct, cu sanse mari de reusita, insa se lovesc, inevitabil, de problema finantelor. Asadar, pentru a obtine lucrul la care au visat, este nevoie sa obtina sumele de bani de care au nevoie din exterior.

Care sunt lucrurile care atrag investitorii?

Trebuie mentionat, inca de la inceput, ca nu este usor sa obtii finantarea care iti este necesara. Solicitarile sunt numeroase, iar fondurile nu sunt nelimitate. Insa, exista cateva lucruri care atrag atentia in mod pozitiv persoanelor cu putere de decizie, pe care trebuie sa le faci si tu, daca iti doresti sa ai succes in acest demers.

In primul rand, ai nevoie de un plan de afaceri solid. Acesta trebuie sa cuprinda misiunea, obiectivele, strategia si planul de actiune pentru desfasurarea activitatii pe o anumita perioada si alte informatii importante despre respectivul business. Documentul nu are doar o utilitate exterioara, aceea de a atrage potentialii investitori, ci si interna, pentru ca managerii si angajatii sa cunoasca importanta atributiilor si a rolului pe care il au in cadrul companiei. Cat timp cele mentionate in planul de afaceri au sanse mari de reusita si se bazeaza pe asteptari reale, facute in urma unor calcule serioase, cu atat mai multe sanse are si afacerea de a primi finantare privata.

In al doilea rand, trebuie sa stii ce este raportarea non-financiara, pentru ca aceasta practica este una foarte importanta in ziua de azi, chiar si pentru a atrage potentiali investitori, dar nu numai. Documentul obtinut in urma acesteia cuprinde informatii despre performanta economica, sociala si de mediu ale organizatiei pe care o conduci. Cu alte cuvinte, le dovedeste celor interesati implicarea ta in actiuni cu impact pozitiv asupra societatii, ce nu au legatura cu profitul propriu, si asigura transparenta asupra eforturilor de responsabilitate sociala corporativa. Toate activitatile de acest fel vor impresiona placut consumatorii si potentialii clienti, deci interesul catre produsele sau serviciile oferite va creste. Acest lucru te face eligibil pentru a primi ajutor financiar din partea companiilor de private equity. Da un click pe contact pentru a intra in legatura cu o echipa de profesionisti, care te vor ajuta sa afli tot ce ai nevoie despre acest subiect!

Ultimul pas, conform celor cu experienta in domeniu, are legatura cu intalnirea propriu zisa cu investitorii sau cu reprezentantii companiilor care ofera fonduri de investitii private. La aceasta intrunire, este recomandat sa participe toti membrii conducerii, partenerii sau asociatii. Astfel, fiecare isi poate dovedi capacitatile si abilitatile de a avea grija de bunul mers al business-ului, dovedind ca sunt persoane de incredere.

Este bine sa tii cont de aceste lucruri, daca esti interesat de obtinerea unor fonduri financiare pentru compania ta. Nimic nu iti poate garanta succesul, insa cele mentionate, pe langa potentialul afacerii, sunt lucrurile care iti ofera cele mai multe sanse de reusita!

Sursa foto: www.storyblocks.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here