Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a declarat pentru Radio Cluj că universitatea va alege formula definitivă pentru începerea noului an săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, se presupune că cel mai sigur va fi urmat scenariul hibrid, acesta fiind cel mai bun pentru studenții clujeni, potrivit rectorului.

Astfel, cei care vor urma primul an de facultate vor putea participa fizic la anumite cursuri pentru a se putea acomoda cu „această cultură academică”, iar studenții din ani terminali, în special cei din domeniile vocaționale și experimentale, este foarte probabil să se întoarcă la rândul lor la cursuri.

Formula definitivă o vom decide probabil săptămâna viitoare, fiindcă între timp ştiu că se lucrează la un ordin de ministru care să precizeze unele aspecte generale de care va trebui să ţinem cont”, menționează Daniel David.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai mai vorbește și despre lipsa resurselor financiare pe care statul ar trebui să le ofere pentru a putea gestiona mai bine situația actuală, menționând și faptul că soluția finală pentru începerea cursurilor o aduce instituția de învățământ.

„Există, după cum ştim, resurse financiare foarte puţine: ar fi minunat dacă statul ar putea să asigure măşti pentru toată lumea; ar fi extraordinar dacă am putea extinde spaţiul, să putem avea distanţare fizică, dar aşa ceva este nerealist. Şi atunci noi trebuie să cerem de la Stat lucrurile pe care le poate face. Iar în cadrul acestor principii generale, fiecare manager, director de şcoală, rector de universitate, împreună cu comunitatea pe care o reprezintă, în consultare cu părinţii, cu experţii din domeniu, trebuie să-şi găsească un scenariu personalizat pentru instituţia sa.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here