Dorel Florian Fodorean

Fostul comandant Dorel Florian Fodorean a dat în judecată Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, unul dintre posibilele motive fiind redobândirea permisul de conducere. Actul i-a fost suspendat, conform ziardecluj.ro, pe o perioadă de 90 de zile.

Fostul șef al Poliției Câmpia Turzii a fost surprins băut la volan luna trecută. Presa spune despre acest episod că a avut loc după ce un ”dușman” de-al fostului comandant l-ar fi denunțat la colegii de la Rutieră, spunându-le că a petrecut toată seara și apoi s-a urcat la volan. Deși acesta a refuzat să sufle în etilotest “din motive medicale”, rezultatul recoltărilor arată că avea o alcoolemie de 0.75% în sânge, fiind la limita unui dosar penal. După această întâmplare, Dorel Florin Fodorean s-a pensionat imediat.

Conform presei, fostul comandant a formulat o plângere contravențională împotriva procesului verbal întocmit în seara în care a fost prins beat la volan. Contactat telefonic, a refuzat să ofere detalii despre situația în cauză: „Nu vreau să vorbesc despre asta. Pricepeți?”

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, un șef de poliție poate alege șase luni din ultimii cinci ani ca luni de raportare după care să i se calculeze pensia în proporție de 85% din salariul net. Pensia unui șef de poliție este cuprinsă între 7000 și 8000 de lei. Acesta a fost și cazul fostului șef al Poliției Municipiului Câmpia Turzii.

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here