Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să dea dreptate Agenției Naționale de Integritate (ANI) în procesul cu Daniela Șerban, fost consilier la CJ Cluj.
”Respinge ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Şerban Daniela în contradictoriu cu pârâta ANI. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune, sub sanţiunea nulităţii, la Curtea de Apel Cluj”, arată soluția pe scurt a instanței.
Potrivit ANI, “în perioada 1 octombrie 2010 – 4 mai 2014 a deținut simultan funcția publică de consilier grad superior la Serviciul Financiar – Contabil din cadrul Consiliului Județean Cluj şi pe cea de economist în cadrul SC Damar Construct SRL, iar în perioada 13 octombrie 2011 – 1 mai 2014, a deținut simultan funcția publică de consilier grad superior la Serviciul Financiar – Contabil din cadrul Consiliului Județean Cluj şi pe cea de economist în cadrul Asociației Produs de Cluj, desfăsurând același tip de activitate, potrivit fișelor de post aferente”.
Agenţia Naţională de Integritate spune că astfel s-au încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.
„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.