Un fost preot, care a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru fraudă, a dispărut și nu poate fi dus la închisoare. Astfel că poliția l-a dat în urmărire națională.

Curtea de Apel Oradea a pus capăt procesului declanşat în cazul fostului preot ortodox al Bisericii cu Lună, Ovidiu Pop, acuzat că a creat un circuit evazionist care a păgubit bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro prin tranzacţii ilicite cu produse din carne. Fostul preot a fost condamnat definitiv la o pedeapsă ca pentru o crimă – 9 ani de detenţie – însă nu e clar când va fi încarcerat pentru că, între timp, s-a făcut nevăzut, arată ebihonreanul.ro.

Alături de cei doi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au trimis în faţa instanţei şi alte cinci persoane: Urs Bela, Naghi Adrian, Balog Timea, Şuteu Ioan şi Tonţ Florin.

Aceştia din urmă sunt administratori ai unor firme fantomă – Parbor SRL, Faraon SRL, Jahim SRL, Petymar Trade SRL, Plant Agro SRL şi Frigo Meat SRL – în numele cărora preotul şi asociatul său erau acuzaţi că achiziţionau carne de la măcelării din Ungaria. Reprezentanţii firmelor fantomă preluau scriptic marfa intrată în ţară, iar apoi o facturau către Varadia Bussines, care le vira în cont contravaloarea produselor. Banii erau ridicaţi apoi de reprezentanţii societăţilor şi returnaţi către Pop şi Kallos, mai puţin un “comision” de 1-3% pentru serviciul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here