Sebastian Burduja, fost secretar de stat, actual președinte PNL Sector 1

Fostul secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Sebastian Burduja, nu s-a remarcat în funcția de secretar prin nimic.

Dar pe lângă acest aspect, actualul președinte al PNL Sector 1 contestă inițiativa primarului Clotilde Armand, care a denumit un parc din Piața Presei cu numele Elisabeta Rizea.

Context

Elisabeta Rizea, tușa Elisabeta, cum i se adresau apropiații, a fost arestată și torturată de comuniști în 1950 și în 1958 pentru că a refuzat să-i toarne pe membrii grupului de rezistență Arnăuțoiu – Arsenescu, pe care-i susținea și ajuta cu alimente și informații. Supusă unor torturi de neimaginat printre care agățarea într-un cui din tavan, de părul împletit în coadă care s-a smuls în totalitate sub greutatea corpului, tușa Elisabeta Rizea nu a cedat și a plătit scump rezistența, cu 12 ani de pușcărie. Nepoată a fostului fruntaș țărănist Gheorghe Șuța, ucis de comuniști chiar în ziua simulacrului de alegeri din 1946, Elisabeta Rizea a trăit și a murit cu aceeași modestie cu care a reușit să țină piept comuniștilor, considerând că și-a făcut doar datoria. Datorită caracterului său, Elisabeta Rizea s-a conturat, în anii 90 , alături de Corneliu Coposu, ca simbol al rezistenței țărăniștilor în timpul ciumei comuniste.
Ca un omagiu adus acestei luptătoare, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a denumit un parc din Piața Presei cu numele Elisabeta Rizea.

Lui Sebastian Burduja, președinte al PNL Sector 1, fiul lui Marinel Burduja fost vicepreședinte Bancorex, fost parlamentar FSN, fost multe altele, nu i-a plăcut inițiativa primarului Armand și într-o postare publică a PNL SECTOR 1 îi cere acesteia să „demareze un proces de consultare pe acest subiect și să păstreze modelul pentru orice decizie din comunitate. Mai mult decât atât, în așteptarea acestui proces oficial demarat de primărie, vă invităm să lăsați în comentarii ideile sau sugestiile dumneavoastră legat de acest nou parc”, scrie curentul.info.

În două ore postarea strânsese doar patru comentarii: două fără legătură cu subiectul, unul care întreba dacă schimbarea a fost decisă de „Clocotita” și un singur comentator care trăiește în Austria agrea ideea de concultare publică.

Poate că ar trebui să mai învețe și când să tacă beizadeaua, mai transmite sursa citată.

Citește și Prima interpelare a lui Moisin. Deputatul de Cluj cere explicații lui Voiculescu și Năsui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here