Petru Ceşa, fostul director al CFR SA Cluj, este urmărit penal de procurorii DNA Timișoara, potrivit unui comunicat al instituției. Cesa a şeful Gării Bistriţa și este unul dintre apropiații lui Macarie Moldovan, fratele unui baron PSD local, Emil Radu Moldovan, şeful PSD Bistriţa Năsăud. Petru Ceşa a mai ocupat funcțiile de şef divizie trafic şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a societăţii Electrificare CFR SA, director general al CFR SA și director general adjunct tehnic al companiei.

De asemenea, Cesa este un apropiat al lui Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, acum titular la Interne, și al primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc.

Petru Cesa

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara au reţinut că în cursul lunii aprilie 2022, suspectul Petru Ceşa, la instigarea lui Ion Simu-Alexandru, şi-ar fi arogat atribuţiile funcţiei de director general al CFR SA – cu toate că nu deţinea această funcţie sau o împuternicire în acest sens – şi a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe acesta din urmă la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

„Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, suspectul Ceşa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcţii de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA. După apariţia în spaţiul public a uneia dintre acele decizii, suspectul Ceşa Petru, la instigarea celuilalt, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care unei subordonate, bănuită că ar fi remis presei documentul respectiv, i-ar fi fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul Muncii, motivând că «angajata nu a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia».

Acţionând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalţi angajaţi din subordine pentru ca pe viitor suspecţii să nu se mai vadă expuşi «riscului» ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA”, afirmă procurorii DNA în ordonanţa de începere a urmăririi penale.

1 COMENTARIU

  1. deee baa sef de gara la bestrita ajuns derector pe tara la chefere….mai era unu’ tot din bestrita pe nume denes … un prost de bubuie si papagal…. deee bestrita este renumita pentru prostie….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here