Procurorul Doru Ioan Cristescu, fost șef al DIICOT care a instrumentat cazuri celebre precum BANCOREX, Omar Hayssam sau ALRO, a fost invitat în emisiunea Sinteza Zilei pentru a discuta de cazul de la Caracal.

Dincolo de explicații și ipotezele de lucru lansate de la nivelul înaltului său profesionalism, Cristescu a pus și problema Deveselu. Discret, fără a face afirmații care să facă propaganda NATO să explodeze, celebrul procuror a evidențiat câteva aspecte care NU pot fi trecute sub tăcere, deși ASTA se încearcă.

”Pe lângă investigația penală propriu zisă, sunt convins că există și o investigație informativ-operativă”, spune Cristescu, ”respectiv culegerea de informații din jurul imobilului, a personajului, a persoanelor cu care s-a anturat”.

Dar, atenție, Cristescu subliniază un aspect esențial: ”E posibil ca această culegere de informații să fi fost făcută și în timp”, iar motivul ”Caracalul e la 8 kilometri de Deveselu”.

Aici, fostul șef al DIICOT pune problema care deranjează cel mai tare: acolo se calcă pe picioare serviciile!

”Deveselu e ceva foarte important din punct de vedere militar… acolo există … post spune chiar că se pot călca pe picioare Direcția  generală de informații a Apărării, SRI-ul, DGIPI, nu mai spun de poliție – a căror meserie este să ocrotească acel loc de orice fel de (probleme)”.

Și, atenție, că experimentatului om al legii nu-i scapă cel mai important aspect: acesta muncă informativ operativă nu le limitează la Deveselul, ci și la locațiile din proximitate:

”Nimic din ce este în jurul locului respectiv – medii, persoane, locații – să nu afecteze buna desfășurare a lucrurilor de acolo”, spune Cristescu.

Din acest punct de vedere, Doru Ioan Cristescu pune problema precis: ”Nu cred că din Caracal, care nu-i New York, nu se știa de poliția locală, de agenți… cine este acest om, cu ce se ocupă, din ce trăiește?!…”

Deci, încă o confirmare – venită de la un profesionist de calibru: Caracl, aflat lângă Deveselu, este ”măturat” de Servicii. Și atunci, cum de funcționează clanurile? Sigur, Cristescu e un om discret, iar cazurile menționate pe care le-a lucrat… îl pun într-o situație specială. Dar, repet, e o confirmare că treaba pe care unii o doresc simplă, pe sistemul ”Dincă, un criminal solitar”, ei bine NU e atât de simplă!

Sursa: sputnik.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here