Tânăra de 23 de ani aşteaptă, în tăcere, să fie invitată în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Abia după ce-i promit că păstrez secretă identitatea sa şi a fostului iubit – “nu de alta, dar dacă mi-l pun în cap se enervează şi vine la Cluj şi mă omoară pe mine şi toată familia”-  tânăra îşi dă drumul la povestire, iar eu o ascult, şocat. Mărturiseşte că a fugit din locuinţa pe care o închiriaseră împreună, lângă Aghireş, în braţe cu copilaşul ei, bătută dar în viaţă. “Nu suportă să se întâmple ceva fără să aibă el controlul, mai ales să-l părăsesc – şi pentru asta mi-a spus că e dispus să facă moarte de om”, explică tânăra, înspăimântată.

 

Aceasta are un fizic atractiv şi o naivitate specifică vârstei sale crude. Mărturiseşte că s-a îndrăgostit, în 2016 de un tânăr de 28 de ani, originar din satul tatălui ei, despre care a aflat apoi că a fost închis timp de şase ani – după o condamnare de opt – pentru viol, violare de domiciliu şi furt. “Veneam după o altă relaţie nefericită, cu un copil mic şi mi s-a părut că l-am prins pe Dumnezeu de-un picior când l-am cunoscut. Dar, curând, am aflat adevărul despre el. Apoi acesta mi-a dezvăluit, cu vârf şi îndesat, adevărata lui faţă: în timp ce el stătea acasă cu copilul, mâncând de dimineaţa până seara seminţe, sau bându-mi banii la barul din sat, eu făceam naveta din satul nostru de lângă Aghireş – până la Cluj, cu trenul şi întoarsă acasă eram silită să fac şi munca din gospădărie. Inclusiv apa din fântână o scoteam, iarna, cărând găleţi grele, deşi asta putea s-o facă şi el, uşor, fiind treabă bărbătească. Am fost doi ani de zile, practic, sclava lui cu care-şi făcea toate poftele…Nu vă spun că uneori nu aveam nici bani de cursă, de la Aghireş până-n satul nostru, aşa că mergeam şi peste 20 de kilometri, pe jos, zilnic – înainte sau după serviciul de la Cluj – asta în timp ce lui i se “rupea” de toate”. Arată că “buboiul” s-a spart marţi seară, când acesta a alungat-o pur şi simplu din casă, cu copilul în braţe şi sumar îmbrăcată. Apoi, când s-a întors să-şi ia nişte lucruri şi să sune după o maşină care s-o ducă la părinţii săi din Cluj-Napoca, acesta a luat-o la şuturi, învineţind-o în zona picioarelor. “Am tot văzut ştiri la televizor despre criminalul de la coafor şi mi-am dat seama că omul cu care trăiesc nu e cu nimic diferit de acesta, aşa că am fugit de la el şi m-am mutat la părinţi. Acum am venit la I.M.L.Cluj, ca să-mi scot certificat medico-legal şi să pot cere poliţiei să-l ţină departe de mine – fiindcă s-a jurat că mă omoară. Vreau să mă liniştesc, la părinţi, unde sunt ocrotită de ei – şi copilul la fel – apoi, de ce nu, să încep o nouă viaţă”, arată mai departe tânăra femeie.  Este poftită în cabinetul de consultaţii al instituţiei, după care se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat între trei şi patru zile de îngrijri. Apoi, înfricoşată – rugându-mă din nou, să nu-i dezvălui identitatea – părăseşte grăbită sediul I.M.L.Cluj.

Referitor la acest caz comisarul Gina Pop, purtătorul de cuvânt al I.P.J.Cluj, ne-a declarat că deocamdată tânăra n-a depus plângere împotriva fostului iubit, dar are tot timpul la dispoziţie s-o facă. Tototdată ne-a asigurat că persoana respectivă – fostul iubit al tinerei bătute – este recidivist, cunoscut ca având un comportament violent, fiind ţinut permanent sub observaţie de către poliţiştii din Aghireş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here