Alexandru Mureşan, fostul adjunct al IPJ Cluj şi şef al Poliţiei Rutiere clujene şi-a început primul termen al procesului în care este acuzat de înşelăciune cu o… amânare. El nu s-a prezentat la primul termen al procesului, iar avocatul din oficiu care s-a prezentat a declarat în faţa instanţei că Mureşan nu a avut timp să îşi găsească un apărător, chiar dacă procesul în care este acuzat a fost înregistrat în urmă cu trei luni de zile. Conform rechizitoriului, poliţistul clujean este acuzat că a prejudiciat Banca Română de Dezvoltare (BRD) cu circa 248.000 de euro prin contractarea unor împrumuturi pentru care au fost falsificate declaraţiile de venit.

La jumătatea acestui an, procurorii clujeni l-au trimis în judecată pe Alexandru Mureşan, fostul adjunct al IPJ Cluj şi şef al poliţiei rutiere judeţene pentru înşelăciune. Termenul pentru prima înfăţişare la proces a fost stabilit pentru sfârşitul lunii trecute. Însă la primul termen, poliţistul clujean nu s-a prezentat în faţa judecătorilor, în locul lui venind un avocat din oficiu care a declarat că Alexandru Mureşan nu a avut timp să îşi angajeze un avocat, drept pentru care a cerut amânarea judecăţii, iar judecătorii au admis această cere şi au stabilit ca următorul termen să aibă loc peste două săptămâni. Cu toate acestea, magistraţii au atras atenţia că dacă nici la următorul termen Mureşan nu îşi va fi angajat un apărător şi nu se va prezenta el va fi amendat pentru acest lucru.

Momentan, singura parte vătămată din cadrul acestui proces este BRD-ul, la care, conform declarației de avere, șeful de la Rutieră  avea un credit de 300.000 de euro. Pe de altă parte, conform declaraţiilor de la dosar, Alexandru Mureşan spune că el nu a falsificat nici un document şi că, ar fi ajuns în această situaţie datorită unui angajat al băncii care a falsificat o serie de documente cu scopul de a obţine o serie de bonusuri salariale.

 

Acuzaţiile erau, procurorii abia acum le-au văzut!

Fostul adjunct al poliţiei clujene Mureșan a fost ținta unor acuzații de corupție încă de acum câțiva ani, însă procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj l-au trimis în judecată abia anul acesta, iar trimiterea lui în judecată a coincis cu trimiterea în judecată a şefului lui, Ioan Păcurar.

În perioada în care informațiile despre afacerile lui Mureșan, și ale soției lui, erau titrate în ziarele clujene, Alexandru Mureșan a plecat de la conducerea Poliției Rutiere Cluj și a fost numit, pentru o scurtă perioadă, adjunctul șefului IPJ Cluj. Însă, la începutul acestui an, el a reprimit funcția de șef al Serviciului de poliție rutieră a județului Cluj.

De fapt, Alexandru Mureșan a avut parte de o serie de avansări demne de invidiat. dacă până pe la sfârșitul anilor 90, el era sergent major poliția sălăjeană, după ce a primit transferul la IPJ Cluj a urcat constant în ierarhie până a ajuns șeful Poliției rutiere Cluj.

Alexandru Mureșan este unul dintre cei mai bogați șefi de poliție din cadrul IPJ Cluj însă, cu toate acestea, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, el lua bani de la Inspectoratul de poliție pentru chirie.

 

Cine l-a “înfundat” pe Mureşan

Stelian Ilea, patronul unei firme de pază și protecție din Cluj Napoca, a trimis mai multe sesizări la Corpul de control din cadrul MAI, la DNA și la alte instituții cu abilități de control în care îl asocia pe Mureșan cu alți șefi din poliția clujeană în cadrul unor afaceri oneroase.

“Domnul Comisar Şef Pintea este şi un investitor privat în domeniul imobiliar unde împreună cu Comisarul Şef Mureşan Alexandru au investit într-u imobil de apartamente pe str,.Septimiu Albini nr.89 .De fapt în acte nu apar ei, ci apare partenerul de firmă al soţiei Melinda a comisarului Şef Mureşan ,dar toţi locatarii şi chiar şi angajaţi din poliţie ştiu că banii sunt ai celor doi comisari .Mai mult terenul a fost cumpărat de la un domn care culmea a avut un dosar penal pe circulaţie şi pentru iertarea păcatelor probabil că la vândut modic. .Împreună cu comisarul Şef Mureşan Alexandru are legături foarte puternice cu lumea interlopă din Cluj ,lumea schimburilor de valută combinată cu cămătăria .Actuala soţie a lui Mureşan Alexandru are 8 % din firmă Macrogrup care deţine majoritatea caselor de schimb valutar din Cluj. Practic sunt protectorii acestor afaceri dubioase din Cluj .

ÎI .Referitor la Comisarul Şef Mureşan Alexandru putem spune că este partener de afaceri cu Comisarul Şef Pintea Dan Cristian unde am arătat că au construit un bloc de apartamente . În plus Mureşan Alexandru mai are terenuri în Cluj unde a dorit să construiască alte apartamente. Este cazul de notorietate de pe str.Donath unde într-o grădină au vrut să facă un bloc cu 4 etaje dar au fost daţi în judecată de Domnul Gadola acţionar la Energobit, care avea casă în spatele terenului ,casă care ar fi fost umbrită total . Toate astea au fost mediatizate aşa că proiectul s-a oprit”, se arată în memoriul semnat de Stelian Ilea.

 

Diferențele de avere l-au trimis pe șeful IPJ Cluj în judecată

În septembrie 2012, Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ioan Păcurar, la momentul respectiv Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. În urma rezultatelor evaluărilor a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate  în perioada exercitării funcţiei publice.

 

Răzvan Robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.