Mircea Dinculescu, fostul arhitect șef al CJ Cluj și al Municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv pentru corupție la trei ani cu suspendare și la obligativitatea prestării de muncă în folosul comunității la AJOFM Baia Mare. el este autorul blocului ilegal din intersecţia Şapte Străzi din cartierul Gruia și a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Procurorii DNA îl acuză că ar fi cerut o mită de aproape 40.000 de lei.

Mircea Dinculescu a primit o condamnare definitivă la 3 ani cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității la AJOFM Baia Mare. În același dosar, omul de afaceri Florin-Mihăiță Vaida a fost și el condamnat pentru dare de mită la un 1 și 4 luni de închisoare. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de 2 ani la pachet cu prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Baia Mare.

Potrivit procurorilor, în perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins de la inculpatul Vaida Florinel — Mihăiţă bani şi bunuri în valoare totală de 37.750 lei, din care a primit 300 euro şi 100 lei. Foloasele respective au fost pretinse şi primite de inculpatul Dinculescu Mircea în vederea facilitării obţinerii avizelor necesare pentru un imobil construit de omul de afaceri în municipiul Baia Mare, în condiţiile în care arhitectul şef avea cunoştinţă despre faptul că acesta din urmă nu respectase proiectul de construcţie, că modificase proiectul de structură şi despre alte aspecte care impuneau demolarea construcţiei.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator şi indisponibilizarea sumei de 1.350 lei, ce aparţine inculpatului Dinculescu Mircea în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie”.

Autorul unui bloc ilegal între case

Mircea Dinculescu este arhitectul care a executat proiectul unui bloc din cartierul Gruia din apropierea intersecţiei Şapte Străzi, care s-a edificat pe baza unei autorizaţii de construcţii de extindere a unei case. Abia anul acesta, zidul de faţadă a casei respective, care fusese lăsat de formă, a fost demolat pentru că blocul a fost terminat. Cu toate acestea, Mircea Dinculescu este asistent universitar al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism şi, la data edificării şi proiectării blocului era membru în COMISIA TEHNICĂ DE AMENAJARE A TERITORIULUI şi DE URBANISM din cadrul CONSILIULUI JUDEŢEAN CLUJ.

Pe lângă faptul că străzile din zonă nu vor putea absorbi traficul care se va crea odată cu mutarea a câtorva sute de persoane pe un spaţiu de aproximativ 3-4000 de metri pătraţi, vecinii din zonă şi-au exprimat în mod făţiş nemulţumirea faţă de acest proiect. Cu toate acestea primăria a preferat să fie de partea investitorului, în loc de cea a clujenilor care locuiesc acolo de zeci de ani şi nu au dorit ca în apropierea caselor spaţiul să fie sufocat de un bloc.

Autorizaţia de construcţie a fost semnată de primarul interimar din 2011, Radu Moisin cu girul consilierilor locali care, puşi în faţa ilegalităţilor, s-au fâstâcit ca nişte adolescenţi acneici în faţa unei matroane. Un comportament similar l-a avut şi Prefectul Gheorghe Vuşcan care a declarat că a atacat în instanţă autorizaţia de construcţie. Cu toate acestea, blocul de şapte etaje a fost edificat fără nicio problemă.

Potrivit presei băimărene, în spatele finanţatorul din spatele beneficiarilor acestui bloc ar fi edilul Cătălin Cherecheş

2 COMENTARII

  1. Se va demola cumva blocul? Sau acuma, daca-i gata, ce sa-i mai faci, cum zice romanasul? Punem pariu ca si acest domn isi va continua cariera in utcn cu complimentele rectorului? Daca racaiti putin
    poleiala gasiti o ciurda de penali care lucreaza pentru ca decizia judecatoreasca nu mentioneaza sa li se dea un sut in fund, desi legea o face. Si o ciurda de neveste care stau acolo atarnate la ciolan in ideea ca sunt nevestele domnilor (uneori penali!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here