Victor Sandu, fostul șef de la Apele Române, a fost trimis de procurorii DNA în judecată pentru o șpagă de un milion de euro pentru a aloca fonduri în Bihor.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

Sandu Victor, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

De asemenea, sub control judiciar au fost trimise în judecată două persoane fizice în sarcina cărora s-a reținut câte o infracțiune de complicitate la luare și dare de mită și în stare de libertate alte două persoane fizice în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de mărturie mincinoasă.

Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte, având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here