Fostul sef al SRI a luat un credit de 2,2 milioane euro acum 5 ani, pe care nu l-a putut returna! Bancile ii executa acum averea, titrează știrilekanald.ro.

Virgil Magureanu si sotia lui, Maria, au fost executati silit de o societate care a preluat creanta unei banci de la care fostul sef al SRI a facut un credit in urma cu 5 ani. Virgil si Maria Magureanu au pierdut un etaj intreg dintr-un bloc situat in Piata Victoriei, peste drum de Guvernul Romaniei. Imobilul a fost scos la licitatie de catre un executor judecatoresc pentru suma de 272.029 euro, fiind prezentat ca spatiu de birouri format din 6 camere plus dependinte si avand o suprafata de 169.09 mp.

Suma totala pe care sotii Magureanu o datoreaza firmei de recuperare este una de-a dreptul ametitoare si sare de 2,2 milioane euro (2,7 milioane lei si 1,7 milioane euro), fara a calcula aici dobanzi si penalitati. Informatia este una surprinzatoare in conditiile in care nu se stia pana acum ca Virgil Magureanu ar avea probleme cu banii.

Magureanu a fost primul director al SRI de dupa Revolutie. Este un personaj privit cu teama si respect de catre clasa politica din Romania, cu toate ca a demisionat de la sefia Seviciului acum aproape 20 de ani. Are 75 de ani si pozeaza intr-un pensionar linistit, o imagine contestata de fosta lui nora, care a depus mai multe plangeri la DNA impotriva lui si a familiei sale. Virgil Magureanu detine mai multe afaceri, majoritatea tinute „in umbra”, singura mai cunoscuta fiind o fabrica de prelucrare a fructelor situata in localitatea natala, Giurtelecu Hododului, judetul Sibiu, acolo unde isi petrece cea mai mare parte a timpului, de ceva vreme incoace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here