Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), filiala Cluj are un nou lider, respectiv pe Sergiu Hossu, după ce Simona Cristea a fost revocată din funcție.

Sergiu Hossu a fost timp de 7 ani directorul firmei de salubrizare Rosal Cluj. În 2011, acesta a fost audiat la DNA Cluj, după ce procurorii au găsit, în urma perchezițiilor la locuința fostului primar Sorin Apostu, mai multe carduri pentru achiziționarea de combustibil primite de la firma Rosal.

Ca urmare a acestui scandal, DNA Cluj a verificat mai multe contracte pe care Rosal le avea cu Primăria Cluj.

Avocatul ce apăra firma Rosal, Gabriel Gaman, a declarat în acea perioadă că Rosal a oferit începând cu 2006 mai multe carduri de combustibil unor instituții publice clujene, cum ar fi Poliția, pompierii și Primăria.

”Dacă inspectorii Primăriei nu veneau să constate că Rosal a făcut curat într-o zonp, noi nu puteam fi plătiți. Cum de mai multe ori aceștia s-au plâns că nu au combustibil pentru a se deplasa, Rosal a decis să acorde asemenea carduri pentru achiziționarea de combustibil unor instituții ca Primăria, Poliția sau pompierii. De ce au ajuns asemenea carduri la Sorin Apostu acasă nu pot să explic, cert este că Rosal nu a dat asemenea carduri primarului, ci instituției”, spunea avocatul.

Avocatul spunea la acea vreme că Sergiu Hossu a discutat cu procurorii în legătură cu mai multe contracte pe care firma le avea cu Primăria.

După ce a plecat de la Rosal, Sergiu Hossu a lucrat din 2015 până în 2017 în cadrul companiei AROBS, iar ulterior, timp de jumătate de an a muncit la Ebs Real Estate Investment. Vezi AICI detalii despre experiența profesională a lui Sergiu Hossu.

Componența noii conduceri a PLUS

”Recentele alegeri au rezultat în urma votării moțiunii de neîncredere inițiată și votată de un număr important de membrii PLUS, împotriva Simonei Cristea și a biroului condus de aceasta”, a transmis Dorel Danciu, responsabil de comunicare.

– Sergiu Hossu, președinte, 40 de ani, manager în domeniul IT
– Camelia Sălcudean, secretar general, 48 de ani, economist cu expertiză financiar-bancară
– Anca Șerban, resonsabil de organizare, 33 de ani, economist și antreprenor
– Ionela Timiș, responsabil resurse umane, 34 de ani, manager de proiect într-o companie
multinațională
– Cornel Botoroagă, trezorier, 30 de ani, inginer și antreprenor în domeniul construcțiilor
– Viorel Băltărețu, responsabil cu strângerea de fonduri, 45 de ani, inginer și antreprenor
– Ciprian Rus, responsabil de campanii, 39 de ani, manager de proiecte informatice
– Călin Groza, responsabil de politici publice, 52 de ani, inginer, specialist în domeniul automotive
– Dorel Danciu, responsabil de comunicare, 46 de ani, de profesie specialist în comunicare și relații publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here