Astăzi, fostul Prefect al Clujului, Mircea Abrudean (PNL), a fost numit oficial în funcția de șef al Cancelariei Primului Ministru.

Tot azi, Marian Neacșu a fost numit în funcția de șef al Secretariatului General al guvernului. El este acum vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Fost secretar general al PSD, el a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, Neacșu a fost reabilitat. Neacșu a fost unul dintre greii PSD care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea în 2017, plecând ulterior la Pro România.

Secretarul general al guvernului este un personaj – cheie în structura executivului. El controlează tot fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern, de avizarea proiectelor legislative. În plus, Secretariatul General al Guvernului controlează mai multe instituții și companii de stat, dintre care unele cu bugete uriașe (Transgaz și Transelectrica).

1 COMENTARIU

  1. Deși nu pare că s-au auzit multe despre mărețele realizări legate de impunerea respectării Legii în teritoriu ca reprezentant al Guvernului, poate ar putea cineva să dezlege misterele altor competențe ale unor indivizi și teoretic individe, numiți pe funcții de conducere a unei Țări ? Vezi: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/37/2019/12/CV-PREFECT-ABRUDEAN.pdf ,iar intrebarea e, ce expertize reale sunt cele necesare ocupării unor demnități devenite sinécuri ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here