Fostul rector al UBB, Andrei Marga a publicat un editorial ziarul în Cotidianul la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a comparat cu Hitler, Mussollini sau Goebbels.

„La ora actuală, nu PSD-ul este problema României. Acest partid, indispensabil în democrația actuală precum creștin-democrația, liberalismul luminat sau ecologismul serios, a făcut greșeli lăsându-se cotropit de noua Securitate și neștiind să-și prezinte deciziile și să se apere”.

„Problema României actuale este însă alta, anume, încercarea unor parveniți care au apucat la iataganul noii Securități și al «justiției» de a distruge pluralismul politic, atât de greu cucerit în această țară”.

„Actualul președinte nu este soluția pentru România, ci parte a problemei în care ea se afundă și care va costa, din nefericire, mai mult decât încă cinci ani pierduți”.

„O persoană integră, care nu acceptă minciuna, nu are cum să nu vadă creșterea economică, ameliorarea veniturilor, efortul de normalizare a unei justiții, rămase ca la nimeni, și încercarea de a lua în regie publică resursele, din ultimii trei ani. (…) Președintele bate câmpii profund incult și vinovat cu «lupta psd-ului contra românilor». Iar când nu ai făcut ceva pentru români, s-ar cuveni decență!”.

„Obsesia eliminării PSD-ului are un antecedent jenant. Nu altul decât Hitler ataca la fel de agresiv social-democrații, punând întrebarea dacă nu cumva sunt «conduși de evrei», și acuza în principal Republica de la Weimar, «trădarea clasei muncitoare», «sistemul corupt», fără să se sinchisească de argumente. Președintele de azi al României procedează aidoma: el îi atacă pe social-democrați, desigur nu pentru că i-ar călăuzi evreii (chiar dacă «niște evrei» îl deranjează și pe el!), ci pentru că sunt conduși de oameni care i-au observat nepriceperea, pe care îi acuză că au realizat ceea ce au realizat fără el, că și-ar fi «trădat electoratul propriu» și ar fi «corupți».”

„Nu numai că cineva corupt strigă «corupții», dar președintele nu a putut prezenta vreun argument pentru atacurile sale suburbane. Schema este aceeași cu a Führer-ului. Nu se cunosc oare consecințele ei dezastruoase?”.

„Multe habitudini din registrul sumbru al anilor ’30 revin astăzi în limbajul de la Cotroceni. Taxarea rivalilor ca «toxici» are antecedente în limbajul lui Hitler, ca și formula «ciuma roșie», iar acuzarea de «afaceri» rău famate este chiar de la Führer. Invocarea moralismului pentru a acoperi propria lipsă de morală are aceeași sursă”, sunt câteva citate din cadrul editorialului semnat de Marga.

Andrei Marga a fost dovedit turnător al fostei Securității, acesta având numele de cod „Horia”, fiind și un fost agent al unui serviciu străin.

2 COMENTARII

  1. Dovedit de cine ? de securiștii infiltrați peste tot ptr.a discredita pe cei care nu sunt ” ai noștri” ,odraslele securicilor ajunse la butoane,străinii gen Fritz,ClotilDa sunt buni că tac și fac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here