Fostul șef al DGIPI, Gelu Oltean, partenera lui, Vanessa Youness, și fostul agent MI6, Lishman Thomas, au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri. Judecătorilor de la camera preliminară le-a luat aproape doi ani pentru a constata legalitatea rechizitoriului!

„În temeiul art. 345 alin.1 Cod procedură penală, respinge cererile şi excepţiile privind legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 226/D/P/2019 al Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov formulate de către inculpaţii Youness Amal-Vanessa, Oltean Gelu Marin, precum şi pe cele formulate şi completate de către inculpatul Lishman Thomas Ivor Mowbray. În baza art.346 alin.2 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală de către organele de urmărire penală, în dosarul nr. 226/D/P/2019 al Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov şi dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii: Youness Amal-Vanessa, Oltean Gelu Marin, Lishman Thomas Ivor Mowbray. În baza art.275 alin.(3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în soluția dată de instanță. 

Gelu Oltean, Vanessa Youness și Lishman Thomas au fost trimiși în judecată, în martie 2020, find acuzați de trafic de droguri și grup infracțional.

În luna decembrie 2019, DIICOT – ST Brașov a făcut percheziții la o clinică a Vanessei Youness și Gelu Oltean, de unde au ridicat substanțe cu efecte psihoactive. Anchetatorii au descoperit că cei trei făceau afaceri cu ceaiuri cu ayahuasca, ședințe de tip șamanice, organizate cu complicitatea lui Thomas Lishman, fost agent MI 6. Cei trei încasau sute de euro/persoană pentru experinențe tămăduitoare și inedite prin intermediul substanțelor psihedelice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here